Home / Slider / Ήττα από την Αυστραλία και πισωγύρισμα 21 χρόνων

Ήττα από την Αυστραλία και πισωγύρισμα 21 χρόνων

Γκουανζού Αποστολή ΠΣΑΤ Νίκος Γκομώλης

Για πρώτη φορά από το 1998 εκτός 6άδας 

Με το πρόβλημα στην επίθεση να είναι πιο ορατό απο ποτέ η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών γνώρισε την ήττα 9-8 από την Αυστραλία στον πρώτο αγώνα κατάταξης και πλέον θα διεκδικήσει την 7ηθέση κόντρα στη Γερμανία (έχασε στα πέναλτι από τη Σερβία 17-16) το Σάββατο στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας-απευθείας ERTSports).Με αυτή την ήττα και την πορεία στην Γκουανζού η Εθνική μας ουσιαστικά γυρίζει 21 χρόνια πίσω όταν το 1998 στο Περθ είχε καταλάβει την χειρότερη θέση από τότε την  8ηενώ από το 2000 και μετά ήταν συνεχώς μέσα στην πρώτη εξάδα.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που στερήθηκε, όπως θα γίνει και τον τελευταίο αγώνα ,των υπηρεσιών του Άγγελου Βλαχόπουλου λόγω τραυματισμού το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοράρει στο πολύ κρίσιμο τελευταίο οκτάλεπτο , όπως έκανε και κόντρα στην  Ιταλία , αν και είχε δυο ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω . Η ελληνική ομάδα για ακόμα ένα παιχνίδι φωτιά είχε πολύ κακά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω 3/9 ενώ είχε και πολύ κακές επιλογές στις περισσότερες επιθέσεις δίνοντας την ευκαιρία στους Αυστραλούς να επιστέψουν σχετικά εύκολα ακόμα κι όταν βρέθηκαν δυο γκολ πίσω στο 7-5 στις αρχές του 3ουοκταλέπτου.

Τα οκτάλεπτα:   3-2, 2-3,3-3,1-0

ΕΛΛΑΔΑ:Καπότσης 2, Κολόμβος 2, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Φουντούλης 1, Αργυρόπουλος 1.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κάγιες 3, Κάμπελ 2,Γιάνγκερ 2, Φόρντ 1, Έντουάρντς 1.

 

Δεν εκμεταλλευτήκαμε τιος ευκαιρίες. Να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων που διεκδίκησαν την πρόκριση στην 4άδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αγωνίστηκαν επί ίσοις όροις σε ένα παιχνίδι που τελικά κατέληξε στους Αυστραλούς Πολύ κρίσιμο σημείο για μας ήταν οι δυο αποβολές στο τελευταίο οκτάλεπτο που η μια ήταν κακή εκτέλεση και η άλλη κακή επιλογή . Όταν σου δίνονται δυο ευκαιρίες τα τελευταία πέντε λεπτά σε ένα κλειστό παιχνίδι αν μη τι άλλο τη μια από τις δυο πρέπει να την εκμεταλλευτείς . Εμείς και πάλι δεν την εκμεταλλευτήκαμε και τελείωσε το παιχνίδι έτσι. Στην άμυνα δεχθήκαμε 8 γκολ ίσως μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει 1-2 αλλά δεν είναι πολλά . Στην επίθεση είχαμε ευκαιρίες να έχουμε 1-2 γκολ επιπλέον αλλά σε αυτό το τουρνουά δείχνουμε ότι επιθετικά δεν είμαστε πάρα πολύ καλοί και σε δημιουργία αλλά και σε εκτέλεση

Η προσπάθεια των παιδιών ήταν καλή, παλέψανε για τη νίκη.  Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε ,ότι αδιαφορήσαμε για αυτό το παιχνίδι, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να το κερδίσουμε  σε αυτό το κρίσιμο σημείο όμως σπαταλήσαμε δυο παραπάνω που δεν έχεις σε τέτοιο επίπεδο την πολυτέλεια να το κάνεις.   Το παιχνίδι κρίθηκε σε δυο τρεις λεπτομέρειες στο τέλος. Μας στεναχωρεί γιατί διαφορετικά να παίζεις για το 5-6 διαφορετικά για το 7-8 αλλά αυτά πρέπει να γίνουν μαθήματα για τη συνέχεια, στις κρίσιμες στιγμές να είμαστε πιο ψύχραιμοι και πιο αποφασιστικοί».  

Μάριος Καπότσης :”Δεν ξεχάσαμε το πόλο που ξέρουμε Θα είμαστε έτοιμοι στο προολυμπιακό”

 ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΠΟΤΣΗΣ: «Σε όλα τα παιχνίδια δεν έχουμε δείξει καλοί στον παίκτη παραπάνω, μας στοιχίζει σε κάθε ματς αυτό . Η Αυστραλία διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα μας το έδειξε σε όλο το τουρνουά αυτό , έκανε πολύ καλά ματς και θα μπορούσε να είχε περάσει και στην 4άδα αλλά έφαγε ένα γκολ στο τέλος. Εμείς προσπαθήσαμε αρκετά . Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλες οι ομάδες εντός οκτάδας είναι πάρα πολύ καλές , τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και δεν γίνεται να κάνουμε τόσα λάθη στον παίκτη παραπάνω σε τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα δεν ξεχάσαμε το πόλο που ξέρουμε και κάποια πράγματα είναι πολύ στο μυαλό. Όταν δε σε πάει κάτι πολλές φορές σε παίρνει από κάτω και αλλάζει δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια τι μπορεί να κάνει  και ότι θα είναι έτοιμη στο προολυμπιακό και πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε».

 

 

 

About Evdokia Lamprou

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …