Ο ΠΣΑΤ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο ΠΣΑΤ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εκφράζει τη πλήρη συμπαράστασή του στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 οι  Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες του κλάδου. Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργία (06.00 π.μ. της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2012) εκφράζοντας την αντίθεσή τους και τη διαμαρτυρία τους στην πλήρη αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων από τη συνεχιζόμενη πολιτική του μνημονίου και τις συνεχείς επιθέσεις της εργοδοσίας.

Στην απεργία της Δευτέρας ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει την αντίθεσή του στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την εξαθλίωση. Ο ΠΣΑΤ ενώνει τη φωνή του με τις Ενώσεις του Τύπου και ζητά:

  • Αξιοπρεπείς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  • Σοβαρή και αξιόπιστη ενημέρωση, πέρα από κάθε είδους επιχείρηση χειραγώγησης, η οποία τον τελευταίο καιρό εκφράστηκε και δια της βίας με επιθέσεις κατά Αθλητικών Συντακτών.
  • Αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία όλων των δημοσιογράφων αφού μόνο έτσι θα μπορούν να υπηρετούν την ελεύθερη ενημέρωση και τη δημοκρατία.
  • Επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο διαδίκτυο.
  • Μέτρα στήριξης των εκατοντάδων άνεργων συναδέλφων μας.
  • Άμεση παρέμβαση των Ενώσεων και θεσμικών οργάνων του κράτους κατά της απλήρωτης εργασίας

Ο ΠΣΑΤ καλεί όλους τους Αθλητικούς Συντάκτες να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας και καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση  στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11π.μ.

Περισσότερα άρθρα