Είσοδος δημοσιογράφων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Άμεσες πρωτοβουλίες του ΠΣΑΤ για την επίθεση εναντίον Ελλήνων δημοσιογράφων στο Ζάγκρεμπ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Σε άμεσες ενέργειες και καταγγελίες, προς πάσα κατεύθυνση, προχώρησε ο ΠΣΑΤ αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, που δέχθηκαν αργά το βράδι της Δευτέρας (19/10) στο Ζάγκρεμπ οι συνάδελφοι Διονύσης Βερβελές και Γιώργος Στασινόπουλος, οι οποίοι βρίσκονται σε δημοσιογραφική αποστολή, προκειμένου να καλύψουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Dynamo Ζάγκρεμπ, για το Champions League.

Ήδη ο ΠΣΑΤ έχει καταγγείλει την επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας στην UEFA, την AIPS και την AIPS Europe, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο αντίστοιχος της AIPS Europe, Γιάννης Δάρας είχαν επαφή με τον Σύνδεσμο των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας, καθώς και με τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ και οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Κροατία, κα Ελένη Γεροκωστοπούλου, η οποία έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας απέστειλε επιστολή στον ΠΣΑΤ, με την οποία γνωστοποιεί ότι καταδικάζει το γεγονός, με ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε. Ο Αντιπρόεδρός του, Νίκολα Λίποβιτς, μάλιστα, θα βρίσκεται μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους στο γήπεδο, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική προστασία στους Έλληνες απεσταλμένους.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι και η ΠΟΕΣΥ, από την πλευρά της, ήδη προέβη σε καταγγελία στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Περισσότερα άρθρα