Έρευνα για την θυματοποίηση των δημοσιογράφων

Έρευνα για την θυματοποίηση των δημοσιογράφων

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και στη χώρα μας, σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, μια αύξηση των φαινομένων θυματοποίησης, όπως οι βίαιες σωματικές επιθέσεις, οι προπηλακισμοί, καθώς και οι σεξουαλικής φύσεως επιθέσεις που υφίστανται οι εργαζόμενοι. Επίσης αυξημένα εμφανίζονται και τα φαινόμενα άσκησης ψυχολογικής βίας, εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης των εργαζομένων από τους ίδιους τους εργοδότες στους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η γνώση, ωστόσο, που έχουμε για τα φαινόμενα θυματοποίησης που εμφανίζονται στους χώρους εργασίας των δημοσιογράφων είναι περιορισμένη και ως επί το πλείστον επιφανειακή.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (Ε.Π.Ι.Ε.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών, διεξάγει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν τα είδη, η συχνότητα εμφάνισης, τα αίτια και οι συνέπειες της θυματοποίησης των Ελλήνων δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας.

Βασικός στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ερμηνεία των σχετικών φαινομένων και θα δώσουν την ευκαιρία στις Ενώσεις Συντακτών να επιχειρήσουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων και πολιτικών αντιμετώπισης της θυματοποίησης των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Η συμπλήρωση, εκ μέρους και των αθλητικών συντακτών του σύντομου ερωτηματολογίου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να εξαχθούν όσο το δυνατόν πιο έγκυρα συμπεράσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε :

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σταδίου 5, 7ος όροφος, Aθήνα, 10562.

Τηλ: 210-368-9413 και 210-368-9451. Fax: 210-324-5246 και 210-368-9450. E-mail: skodell@media.uoa.gr

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, γίνεται ανώνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου στη διεύθυνση :

http://www.media.uoa.gr/institute/journalism/survey/index.php?sid=75859

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…