Home / Ανακοινώσεις / Αλεξάνδρα Ασημάκη: Η MVP του παγκόσμιου πόλο το 2011

Αλεξάνδρα Ασημάκη: Η MVP του παγκόσμιου πόλο το 2011

Βαρκελώνη : Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

       “Πάνω από όλα η ομάδα, που θέλει και μπορεί να πετύχει”

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι η MVP του προηγούμενου Παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Σανγκαη, όπου το 2011, αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και η ίδια, ως κορυφαία πολίστρια του κόσμου, που ψηφίστηκε και τιμήθηκε την ίδια χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της Κολύμβησης,είναι εδώ να υπερασπιστεί τους τίτλους της, όμως αλτρουίστρια καθώς είναι, το μόνο που σκέφτεται είναι η Ομάδα. Το κορίτσι-πολυβόλο, με το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη, που …πυροβολεί και δίνει τις μάχες ως φουνταριστή που είναι, ως αρχηγός πλέον της ομάδας, έχει έναν επιπλέον λόγο, να μοιράζεται τα πάντα με τις συναθλήτριες της και το δείχνει με κάθε τρόπο, μέσα κι έξω από το παιχνίδι.

Η κορυφαία πολίστρια του κόσμου, κάλεσε και μίλησε ως αρχηγός στις συμπαίκτριές  της, τους ανέλυσε τα υπέρ του πνεύματος της ομαδικότητας και πότε αυτό έχει φέρει σε συνδυασμό με την ευψυχία και τις ατομικές δυνατότητες της κάθε μιας τις οποίες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μίλησε με ενθουσιασμό και σεβασμό προς τις συμπαίκτριές της και τους επισήμανε πως η ελληνική ψυχή σε συνδυασμό με το ταλέντο κάνει θαύματα, όπου και αν είναι, όπου και αν πάει, παρά την οποία κρίση κι αν περνάει.  Άλλωστε και η ίδια το ξέρει, όπως κι όλες της γενιάς της, στην μετά το Αθήνα 2004, εποχή, πως τα προβλήματα είναι απείρως περισσότερα από τα πλεονεκτήματα, αλλά οι επιτυχίες ήρθαν κι θα έρχονται.

Μιλώντας σε μας υπέρ τόνισε την σημασία του ομαδικού πνεύματος, λέγοντας:” Καλό να είσαι στην κορυφή, αλλά πολύ καλύτερο να παραμείνεις σε αυτήν. Ήταν καλοδεχούμενος ο τίτλος της κορυφαίας δεν λέω, όμως πάνω από πολλά είναι η ομάδα, αφού αν δεν ήμασταν καλή σαν ομάδα δεν θα φτάναμε στον Παγκόσμιο τίτλο κι εγώ δεν θα ήμουν στην κορυφή, αν δεν είχα τις εξίσου πολύ καλές συμπαίκτριές μου, που με βοήθησαν σ αυτό, όπως έκανα κι εγώ από την πλευρά μου. Γι αυτό λειτουργούμε και θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια, με το ομαδικό πνεύμα, να φαίνεται σε όλες μας τις εκδηλώσεις. Η αλήθεια είναι, ότι το έργο μας εδώ στην Βαρκελώνη θα είναι δυσκολότερο από ότι στην Σανγκάη, γιατί πολλές ομάδες είναι ισοδύναμε κι εμάς ως παγκόσμιες μας υπολογίζουν περισσότερο”

Συνεχίζοντας η αρχηγός Αλεξάνδρα Ασημάκη, είπε πως: ” Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας, κι αφού περάσουμε τον σκόπελο των ΗΠΑ , χρειάζονται προσοχή κι άλλες ομάδες, η Βρετανία κι ο Καναδάς. Το το να πάμε με αξιώσεις στον χιαστί αντίπαλο, θα είναι και το πιο κρίσιμο ματς. Ρίσκο η οποία επιλογή, αλλά αν δεν ρισκάρεις, δεν τα καταφέρνεις. Θεωρήσαμε  ατύχημα την ήττα από την Ισπανία στο προολυμπιακό, αλλά όπως φάνηκε οι Σπανιόλες ήταν πολύ καλύτερες και έφθασαν μέχρι τελικό. Τώρα με την δέουσα προσοχή και παιχνίδι με παιχνίδι που θα το μελετάμε διεξοδικά, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε καλό συνδυασμό με τις νέες και τις παλιές παίκτριες, αφού ο ενθουσιασμός των νέων παιδιών στην ομάδα, γίνεται ένα με την με την εμπειρία των παλαιότερων και το κέρδος είναι και θα είναι πιο σημαντικό για την ομάδα. Γι αυτό λέω και επιμένω στην ομαδικότητα και στο καλό οικογενειακό κλίμα που έχουμε κι οφείλουμε να το διατηρήσουμε  ως κόρη οφθαλμού, για να πετύχουμε”.

Καταληκτική η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: “Η Ελλάδα έχει τον αθλητισμό και τόσες επιτυχίες της ως σημαία και σημείο αναφοράς στο εξωτερικό κι αυτό εμείς πρέπει να το συνεχίσουμε. Οι αθλητικές αξίες μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου, γιατί έρχονται με κόπους και θυσίες, που φαίνονται με βάση τα όσα περνάμε κάθε φορά, που μαζευόμαστε στην Εθνική και δεν έχουμε τους χώρους, τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια να κάνουμε την δέουσα προετοιμασία, την ίδια ώρα που οι Ολυμπιονίκες Αμερικανίδες έχουν τα πάντα στη διάθεση τους. Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε. Καλό αγώνα να έχουμε”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΟ: 10.30: Ρωσία – Ουζμπεκιστάν, 11.50: Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία, 13.10: Κίνα – Νότια Αφρική, 14.30: ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ, 18.30: Καναδάς – Βρετανία, 19.50: Ουγγαρία – Βραζιλία, 21.10: Ιταλία – Καζακστάν, 22.30; Ισπανία – Ολλανδία.

About

Check Also

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς …