Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα δικαίωμα εγγραφής στον Σύνδεσμο να έχουν πλέον οι συνάδελφοι που εργάζονται στις αθλητικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση είναι να πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Καταστατικό του ΠΣΑΤ, καθώς επίσης και αυτές που αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2012. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι οι κάτωθι:

  • Να έχει η ιστοσελίδα πρωτογενή και διαρκή ενημέρωση
  • Ο Διευθυντής ή ο αρχισυντάκτης να είναι μέλος ΠΣΑΤ- Δημοσιογραφικής Ένωσης.
  • Στην ιστοσελίδα να εργάζονται τουλάχιστον πέντε μέλη ΠΣΑΤ- Δημοσιογραφικής Ένωσης.
  • Η ιστοσελίδα να έχει ένα χρόνο ως ελάχιστο διάστημα λειτουργίας.
  • Να υπάρχουν επωνυμία και υπεύθυνοι για το νόμο.
  • Όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται: ΙΚΑ κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του ΠΣΑΤ για δόκιμα και τακτικά μέλη και ΔΠΥ. Ειδικότερα για τα ΔΠΥ θα πρέπει η προϋπηρεσία να είναι συνεχόμενη και να συνοδεύεται από σύμβαση δημοσιογραφικής εργασίας, όπως και από σύμβαση εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται και η προϋπηρεσία με καταβολές ΙΚΑ.
  • Σε κάθε περίπτωση η προϋπηρεσία πρέπει να είναι επίκαιρη, έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι ο υποψήφιος εργάζεται κατά την περίοδο της εγγραφής.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε σε όλους τους Συναδέλφους ότι το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ στην προσεχή συνεδρίαση του στις 27 Σεπτεμβρίου θα εξετάσει τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου τα υποψήφια μέλη προς εγγραφή.

About

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …