Σάββατο , 25 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την στυγερή δολοφονία του συναδέλφου, Σωκράτη Γκιόλια, που έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός από σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Οι δολοφόνοι, έκοψαν βάναυσα το νήμα της ζωής σε ένα νέο άνθρωπο, εξαίρετο επαγγελματία και πατέρα ενός δίχρονου αγοριού, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς μαφιόζικες πρακτικές, που άφησαν άναυδη την Κοινή Γνώμη της χώρας μας.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, που ήταν μέλος του ΠΣΑΤ από το 1998, υπήρξε υπόδειγμα ασυμβίβαστου δημοσιογράφου και υπηρετούσε πιστά τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες είχε γαλουχηθεί από μικρός. Υπηρέτησε την αλήθεια, χωρίς εκπτώσεις και δημοσιοσχεσίτικες πρακτικές, ενώ διακρίθηκε όχι μόνο στο αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα σε ότι είχε να κάνει με τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά ήταν θιασώτης και του ερευνητικού και αποκαλυπτικού ρεπορτάζ για κοινωνικά θέματα.

Είχε βραβευτεί δυο φορές από την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ για αποκαλυπτικά ρεπορτάζ σχετικά με το ντόπινγκ στις εφημερίδες Ώρα για Σπορ (2000) και Sportime (2006).

Το Δ.Σ του ΠΣΑΤ που συνεδρίασε εκτάκτως, μετά το θλιβερό άγγελμα της δολοφονίας του συναδέλφου μας, εκφράζει τα πιο βαθειά του συλλυπητήρια στους οικείους του Σωκράτη Γκιόλια και ζητάει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ενός μαχητικού και ασυμβίβαστου δημοσιογράφου.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΣΑΤ.

About admin

Check Also

Δεν θα ξανακούσουμε το …ΠΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ Έφυγε ο πιο αγνός φίλαθλος

Το «πάμε Εθνικάρα …» δεν θα το ξανακούσουμε στα γήπεδά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο …