Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021
Home / Breaking News / Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ

Οι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου εργασίες του τριμερούς 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ αρχίζουν την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, με πλούσια θεματολογία και εισηγητές καθηγητές πανεπιστημίου, Ολυμπιονίκες, πολλά μέλη της οικογένειας του αθλητισμού και συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες. Το 8ο Διεθνές σχολείο του ΠΣΑΤ, το οποίο επανέρχεται στις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και της International Sports Press Association (AIPS), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Χορηγός του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ, στην Αρχαία Ολυμπία (27-29 Οκτωβρίου 2021) είναι το αθλητικό ΙΕΚ CMP Sports School.

Το απόγευμα της Τετάρτης (27/10), στις 17:00, έχει προγραμματιστεί η Τελετή Έναρξης του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ, με τις εργασίες του να αρχίζουν αμέσως μετά με την πρώτη ενότητα, η οποία αφορά τις «επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό».

Το πρωί της Πέμπτης (28/10), το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη του θέματος «Παρίσι 2024, Η ισότητα των φύλων, Γυναίκα και Αθλητισμός», καθώςκαι του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων στην αθλητική δημοσιογραφία. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το σύνδρομο Άσπεργκερ από τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που έκανε ο ίδιος πριν από έναν μήνα. Στο επίκεντρο των εργασιών του τριμερούς 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ θα βρεθεί το απόγευμα της Πέμπτης (28/10) η ενότητα «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 (2021), Τα μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες Αθλητές».

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29/10) ξεκινά με την παρουσίαση από αθλητικούς συντάκτες μέλη του ΠΣΑΤ των βιβλίων τους που έχουν εκδοθεί μέσα στο 2021. Στη θεματική «καινοτομίες στον αθλητισμό» που έπεται, ομιλητής θα είναι ο γιατρός και παλιός μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ακολουθεί η ενότητα «Επιστήμη και αθλητική δημοσιογραφία». Την τελευταία ημέρα των εργασιών του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ παρέμβαση θα κάνει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, για θέματα της αθλητικής επικαιρότητας.

Ο ΠΣΑΤ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά την εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και τον πρόεδρό της Ισίδωρο Κούβελο για τη φιλοξενία που παρέχει για μία ακόμη φορά στον Σύνδεσμό μας.

About Ioanna Alisandratou

Check Also

Τετάρτη μεσημέρι 1η Δεκεμβρίου τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ για το 2021

Η στιγμής της αναγνώρισης και της επιβράβευσης των αθλητικών δημοσιογράφων που ξεχώρισαν με τη δουλειά …