Είσοδος δημοσιογράφων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ που συνεδρίασε στις 14 Οκτωβρίου 2015:

*Διαμαρτύρεται για την προώθηση στη Βουλή και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», σύμφωνα με το οποίο καταργείται η ψηφισθείσα μόλις στις 2/7/2015 διάταξη σύμφωνα με την οποία οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες που εργάζονται στα Γραφεία Τύπου των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ από 1/8/2015. Ο Σύνδεσμος εξέφρασε και επισήμως την αντίθεση του, με επιστολές του προς τις Κοινοβουλευτικές ομάδες (πλην Χρυσής Αυγής).

*Αποτίμησε θετικά και άκρως πετυχημένη την διοργάνωση του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών (1-4 Οκτωβρίου 2015) στην Αρχαία Ολυμπία, όπως προκύπτει από τον απολογισμό δράσης του. Παρουσιάστηκαν σπουδαίες εισηγήσεις, το επίπεδο των εισηγητών υπήρξε αξιοζήλευτο, ενώ οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων υπήρξαν πολύ καλές. Τα πρακτικά του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου και θα δοθούν στους μετέχοντες.

*Αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Σύνδεσμος σε ρύθμιση των οφειλών συσσωρευμένων ετών συναδέλφων, από ετήσιες συνδρομές, ενώ οι Ταυτότητες του 2016 θα τεθούν σε κυκλοφορία και θα μπορούν οι συνάδελφοι να τις προμηθευτούν από την 1η Δεκεμβρίου 2015 στην τιμή των 15 ευρώ.

*Ασχολήθηκε με την υπόθεση της βιοπραγίας εναντίον του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ του Συνδέσμου Θανάση Ασπρούλια, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από οπαδούς όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Για την υπόθεση ήδη έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο του ΠΣΑΤ, το οποίο την Πέμπτη 16.10.2015 ο συνάδελφος θα ενημερώσει σχετικά.

Παράλληλα επαναβεβαίωσε την απόφαση του Δ.Σ να θέσει και θεσμικά το φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας κατά αθλητικών συντακτών, σε σχετικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, καθώς επίσης και την διεκδίκηση σχετικής νομοθετικής θωράκισης από την πλευρά της κυβέρνησης.

*Ασχολήθηκε με το θέμα της απαγόρευσης ραδιοφωνικής μετάδοσης από τον ΣΠΟΡ FM στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» έδρα του Ολυμπιακού και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον Σύνδεσμο προς την ΟΥΕΦΑ, την AIPS, τη Super League, την ΕΠΟ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

*Ασχολήθηκε με τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων στο γήπεδο της Βέροιας και το Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Για το πρώτο ήδη έχει ενημερωθεί η Super League και εκκρεμεί συνάντηση του ΠΣΑΤ στη Θεσσαλονίκη για αντίστοιχα θέματα συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα. Για το δεύτερο επισημάνθηκε το πρόβλημα ασφάλειας των εξωτερικών δημοσιογραφικών θεωρείων, ζήτημα που θα τεθεί επίσης στη Super League.

*Η εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.

Στα ήδη θεσμοθετημένα Έπαθλα, «Χρήστος Σβολόπουλος», «Πάνος Γεραμάνης», «Νικήτας Γαβαλάς», προστίθεται και το Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης», μετά από πρόταση του συναδέλφου Μάνου Σταραμόπουλου που έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ του ΠΣΑΤ.

*Η εκδήλωση της Γιορτής Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2015, θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί απευθείας από τη NOVASports.

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…