Είσοδος δημοσιογράφων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Αποφάσεις του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Συνεδρίασε σήμερα (9/9/15) το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με θέματα που αφορούν τις δράσεις του, ειδικότερα το 2ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, τις προσεχείς εκδηλώσεις, τις συνθήκες εργασίας και τις αποστολές ΠΣΑΤ.

Αναλυτικότρερα:

  1. Δράσεις

Ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ., συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων Χρήστο Τεντόμα και το Ίδρυμα Νιάρχος.

Σε ότι αφορά την πρώτη συνάντηση ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρήσει αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου όπου και θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκδήλωση της απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων. Από τον κ. Τεντόμα εκφράστηκε η βούληση χορηγικής συμμετοχής στη Γιορτή των Κορυφαίων.

Σχετικά με τη συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος, το Διοικητικό του Συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά στη συνεδριάση της 15ης Οκτωβρίου 2015. Θα αφορά σε χορηγική συνεργασία 2ετούς διάρκειας, για την Ακαδημία Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ.

  1. Χορηγική Συνεργασία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ ενημερώθηκε για τη χορηγική συνεργασία του Συνδέσμου με την Farantouris financial Advisors, διάρκειας ως τις 31-12-2017.

Σύμφωνα με αυτήν, η εταιρεία προσφέρει στα Μέλη του ΠΣΑΤ και τις οικογένειες τους, οκτώ (8) δωρεάν επισκέψεις στην Ευρωκλινική Αθηνών και Παίδων, διατίθενται 1.500 δωροεπιταγές για οδοντιατρικές επισκέψεις στον Πύργο Αθηνών, προσφέρονται προνομιακές τιμές ασφαλιστικών καλύψεων, νομική προστασία του Δ.Σ. του Συνδέσμου, καλύπτονται –κατά περίπτωση- έξοδα έκδοσης έντυπου υλικού, υποστηρίζονται εκδηλώσεις του Συνδέσμου, ενώ σε ότι αφορά τους μετέχοντες σε Πρωταθλήματα Τύπου (Ποδοσφαίρου – Μπάσκετ), υπάρχει ειδική προνομιακή τιμή (10 ευρώ) για ιατρικές εξετάσεις (παθολογική και καρδιολογική εξέταση, οξυμετρία, μέτρηση σακχάρου), στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και Περιστερίου.

  1. 2ο Θερινό Σχολείο

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ ενημερώθηκε και συζήτησε για το πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών (1-4 Οκτωβρίου 2015) που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Παρασκευή 11/9/15 η ΑΚΑΣ θα οριστικοποιήση τον προγραμματισμό της εκδήλωσης που για φέτος έχει ως θέματα :

Α) Ο Ελληνικός Αθλητισμός στο δρόμο για το Ρίο

Β) Πλαίσιο λειτουργίας και αρχών των New Media – Η κρίση στα ΜΜΕ

Σημείωνεται ότι η συμμετοχή για τα Μέλη του ΠΣΑΤ έχει οριστεί σε 70 ευρώ, ενώ για τα μη Μέλη σε 90 ευρώ. Για τα μέλη οικογενειών (1ου βαθμού συγγενείας) Μελών του ΠΣΑΤ, η συμμετοχή ορίζεται σε 70 ευρώ, ενώ για όσους δεν διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας στα 30 ευρώ.

Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται, μέχρι στιγμής καθηγητές Πανεπιστημίου (Ανδρέας Βέγλης, Γιώτα Αντωνοπουλου), ο Διευθυντής της ΔΟΑ Διονύσης Γάγγας, έγκριτοι Αθλητικοί Συντάκτες (Τάσος Παπαχρήστου, Γιάννης Μαμουζέλος, Βασίλης Σκουντής, Δήμος Μπουλούκος) εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σταυρούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου) εκπρόσωπος των Αθλητικών Συντακτών Κύπρου (Μιχάλης Γαβριηλίδης), ο Γενικός Γραμματέας της AIPS Europe Τσάρλς Καμενζούλι, ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος.

  1. Εκδηλώσεις

Η εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στις 10 Νοεμβρίου 2015 όπως κατ’ αρχήν αποφασίστηκε.

Η αντίστοιχη της Γιορτής Κορυφαίων εκφράστηκε η βούληση να πραγματοποιηθεί εκ νέου στο ΣΕΦ και συγκεκριμένα στις 14 ή 21 Δεκεμβρίου 2015.

Εκφράστηκε επίσης η θέληση πραγματοποίησης παιδικών γιορτών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

  1. Συνθήκες εργασίας

Στις 7/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ και τα Γραφεία Τύπου των ΚΑΕ, ενώ αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει στις 16/9/15 με την Super League και τα Γραφεία Τύπου των ΠΑΕ.

Οι συναντήσεις αφορούν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας στους αθλητικούς χώρους, που θα επιδιωχθεί να χαρτογραφηθούν σ’ όλη τη χώρα, καθώς επίσης και ο τρόπος εισόδου των συναδέλφων στις αγωνιστικές δράσεις.

Αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνουν και με τους φορείς των υπόλοιπων αθλημάτων.

  1. Εργασιακά

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ ασχολήθηκε διεξοδικά με το τεράστιο ζήτημα που προέκυψε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και την ουσιαστική κατάργηση του αθλητικού της τμήματος με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου προβλήματος ανεργίας των συναδέλφων μας εργαζομένων.

Αποφασίστηκε να σταλεί νέα επιστολή στην ΕΣΗΕΑ με κοινοποίηση στα Πειθαρχικά της Όργανα και την ΠΟΕΣΥ, ώστε να υπάρξει παρέμβαση για όσους συναδέλφους εμπλέκονται στη διαδικασία εργολαβικής συμπεριφοράς και πρακτικών στην παραγωγή της δημοσιογραφικής εργασίας.

Το Δ.Σ. επισημαίνει άλλη μια φορά τον τεράστιο κίνδυνο που υπάρχει να ανοίξει η κερκόπορτα της πλήρους κατεδάφισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

  1. Αποστολές ΠΣΑΤ

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ με αφορμή την αναίτια απόφαση να κοπεί, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η αποστολή δημοσιογράφου – απεσταλμένου του ΠΣΑΤ, στο Καζάν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Υγρού Στίβου, αλλά και τη μη συμμετοχή στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Στίβου στο Πεκίνο, εκφράζει την έντονη δυσφορία του.

Αποφάσισε επιπλέον να ζητήσει, από τη Γ.Γ.Α., όπως συμεριλαμβάνεται με σχετική διάταξη, η υποχρέωση συμμετοχής δημοσιογράφου – απεσταλμένου του ΠΣΑΤ στις σπουδαίες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις κάθε χρόνο.

Τέλος το Δ.Σ. εξέφρασε την βούληση, να ζητηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές (20/9), η απόσυρση της σχετικής διάταξης (άρθρο 1, παρ.5) του νόμου που ψηφιστήκε επι υπουργίας Σταύρου Κοντονή και βάλει ευθέως την ελευθερία των ΜΜΕ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε να διεκδικήσει την εκταμίευση της σχετικής επιχορήγησης (7.000 ευρώ) από την Γ.Γ.Α., για το 2015, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αποδοθεί στον ΠΣΑΤ αν και έχει ανακοινωθεί και δημοσιοποιηθεί επισήμως.

Τέλος σ’ ότι αφορά την διημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015, μετατίθεται σε νέες ημερομήνιες εντός του Οκτωβρίου, λόγω των βουλευτικών εκλογών (20/9).

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…