Home / Slider / Απoφάσεις Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Απoφάσεις Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ και επιλήφθηκε των υποθέσεων:

1) Παραπομπή για πειθαρχικό έλεγχο απο το ΔΣ του ΠΣΑΤ της εφημερίδας «Γαύρος» για δημοσίευμα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2016, υπό τον τίτλο, «Η δημοσιογραφία τού …με κόβει το στρίνγκ».

Επειδή το άρθρο ειναι ανυπόγραφο, κλήθηκαν σε απολογία οι τρείς απο τους τέσσερις (ο τέταρτος, ο κ. Αντώνης Πικούλας δεν είναι μέλος μας,) που εμφανιζόνταν την ημέρα της επίμαχης δημοσίευσης στο σχετικό πινακάκι ν’ απαρτίζουν την υπεύθυνη συντακτική ομάδα της εφημερίδας. Δηλαδή, οι Νίκος Κώτσης, Γιώργος Μανιάτης και Γιώργος Στασινόπουλος. Οι τρείς απολογήθηκαν γραπτώς αλλά και με παρουσία τους ενώπιον του Πειθαρχικού.

Ομολόγησαν οτι το επιμάχο άρθρο ειναι ιδαιτέρως αιχμηρό και με εκφράσεις τις οποίες οι ίδιοι δεν θα χρησιμοποιούσαν. Επίσης ανέφεραν οτι, σε καιρούς πολύ δύσκολους για την εφημερίδα-όπως και για το σύνολο, σχεδόν, του αθλητικού Τύπου-που προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά, είχαν στο παρελθόν παρέμβει για να σταματήσουν ανάλογα δημοσιεύματα.

Επειδή οι τρείς συνάδελφοι έπεισαν το Συμβούλιό μας για την ειλικρίνεια των ισχυρισμών τους,

Επειδή έπεισαν οτι το δημοσίευμα έγινε σαφώς εν αγνοία τους,

Επειδή υποσχέθηκαν οτι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μη δημοσιεύονται ξανά ανάλογα κείμενα.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο περιορίζεται σε αυστηρές συστάσεις προς αυτούς.

2) Καταγγελία του Μπάμπη Παπακωνσταντίνου, συνιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Sport365.gr, κατά του Σωτήρη Γεωργούντζου για λογοκλοπή κειμένων και φωτογραφιών, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα «Sportstonoto.gr».

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος απολογήθηκε γραπτώς αλλά και με φυσική παρουσία στην συνεδρίαση του Π.Σ., υποστηρίζοντας οτι δεν είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας αλλα ο Χρήστος Παπαγεωργίου, του οποίου, μάλιστα, προσκόμισε επιστολή, που επιβεβαίωνε τον ισχυρισμό του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Σ. Γεωργούντζος παραδέχθηκε οτι έχει την «δημοσιογραφική ευθύνη» της ιστοσελίδας. Συνεπώς, ειναι υπεύθυνος για την οικιοποίηση δουλειάς άλλων συναδέλφων από την ιστοσελίδα Sportstonoto.gr.

Επειδή, όμως, επέδειξε μεταμέλεια και επειδή δεν αποδείχθηκε οτι την λογοκλοπή την έκανε ο ίδιος, το Συμβούλιο τον έκρινε επιεικώς και του επέβαλε την ποινή τής επίπληξης, με την συμβουλή να είναι, στο εξής, ιδιαίτερα προσεκτικός.

3) Παραπομπή στο Π.Σ. απο το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ του Παπαγιώτη Γκαραγκάνη για ανάρτησή του στο Facebook με χυδαίες εκφράσεις, που δεν ταιριάζουν στην εικόνα την οποία πρέπει να βγάζει πρός τα έξω ένας επαγγελματίας Αθλητικός Συντάκτης, όπως, άλλωστε, σαφώς αναφέρεται στο καταστατικό του Συνδέσμου μας.

Επειδή ο Π. Γκαραγκάνης έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, ζητώντας συγγνώμη και κατεβάζοντας άμεσα την σχετική ανάρτηση,

Επειδή υποσχέθηκε ότι στο εξής θα ειναι ιδιαίτερα προσεκτικός,

Επειδή εκτιμήθηκε οτι είναι μακροχρόνια άνεργος και μόλις ολίγων μηνών μέλος μας,

Το Π.Σ. περιορίζεται σε αυστηρές συστάσεις και οι οποίες, είμαστε βέβαιοι, ότι βρήκαν ανταπόκριση.

4) Το Π.Σ. έκανε λεπτομερή έρευνα, απευθυνόμενος και σε μέλη μας που ήσαν παρόντες, για τις απαράδεκτες εκφράσεις, απειλές και ύβρεις που εκτοξεύτηκαν κατά του προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, μετά το διακοπέντα αγώνα, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

Επειδή από ουδεμία μαρτυρία προέκυψε οτι αυτοί που προκάλεσαν την απαράδεκτη κατάσταση είναι μέλη του ΠΣΑΤ, δεν προέβημεν σε κάποια δίωξη.

Με την ευκαιρία, ζητούμε να γίνουν συστάσεις σε όλες τις ΠΑΕ για την αυστηρή περιφρούρηση των αιθουσών Συνεντεύξεων Τύπου, ώστε να μη μπαίνουν σ΄αυτές μη δημοσιογράφοι. Σημειωτέον, πως ανάλογες καταγγελίες έχουν υπάρξει και για την αίθουσα Τύπου της ΑΕΚ, στα πρόσφατα ντέρμπι της ομάδας στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλο ΠΣΑΤ

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …