Αρχίζει η διαπίστευση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Αρχίζει η διαπίστευση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ΜΜΕ για τις διαπιστεύσεις Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου λήγει την προσεχή Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Στην σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), τονίζεται :

«Η διαδικασία διαπίστευσης των Ελληνικών ΜΜΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ξεκινήσει. Διανύουμε ήδη την πρώτη της φάση, που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα αφορά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις Ημερήσιες Πολιτικές και Αθλητικές Εφημερίδες, Διαδικτυακούς Τόπους, εξειδικευμένα Αθλητικά Περιοδικά και Περιοδικά Ποικίλης Ύλης, καθώς και επαγγελματίες φωτορεπόρτερ.

Θα θέλαμε λοιπόν από εσάς απλά να μας ενημερώσετε, χωρίς να μας υποδείξετε σε αυτή τη φάση το όνομα δημοσιογράφου, αν προτίθεστε να διαπιστεύσετε κάποιον εκπρόσωπό σας για να καλύψει το 2012 τη διοργάνωση στο Λονδίνο.

Οι διαδικτυακοί τόποι θα περιλαμβάνονται στο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό διαπίστευσης (quota) κάθε χώρας και θα υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς με τους δημοσιογράφους γραπτού Τύπου.

Κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατανομή των διαπιστεύσεων, σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ.

Ο αριθμός των Ολυμπιακών Διαπιστεύσεων είναι αυστηρά περιορισμένος, σύμφωνα με την κατανομή που έκανε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με βάση το συνολικό ενδιαφέρον των Ελληνικών ΜΜΕ θα γίνει και η οριστική αριθμητική κατανομή τους.

Το επόμενο στάδιο θα περιλαμβάνει την ονομαστική δήλωση του εκπροσώπου σας, καθώς και πληροφορίες για το κόστος διαμονής και τηλεπικοινωνιακών απαιτήσεων.

Ως προθεσμία λήξης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ορίζεται η 10η Ιανουαρίου 2011. Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημά σας με mail ([email protected]), ή με φαξ (+2106878715) ή με συστημένη επιστολή στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δημητρίου Βικέλα 52, 15233 Χαλάνδρι).

Η διαπίστευση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ΜΜΕ, χωρίς δικαιώματα μετάδοσης (ENR) θα γίνει απευθείας από τη ΔΟΕ με τη διαδικασία να ξεκινά στις 15 Μαρτίου 2011, να λήγει στις 31 Μαΐου 2011 και τις αιτήσεις διαπίστευσης να είναι διαθέσιμες στο www.olympic.org/accred2012.

Για τυχόν διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +2106878713.»

Περισσότερα άρθρα