Home / Slider / Ασημένιο στο ομαδικό των 5 χιλιομέτρων!

Ασημένιο στο ομαδικό των 5 χιλιομέτρων!

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσιλκος)

Ασημένιο στο ομαδικό των 5χιλιομέτρων με Γιαννιώτη, Φωκαϊδη, Αραούζου

 

Γιαννιώτης: Αποδείξαμε πως εκτός από ατομικά, οι Έλληνες τα καταφέρνουμε με αρμονική συνεργασία και ομαδικά”.

Ο παγκόσμιος ήδη δυο φορές Σπύρος Γιαννιώτης ήταν άψογος πλοηγός, ή αν θέλετε τιμονιέρης, οδηγώντας την τριμελή ομάδα που αποτελούσαν μαζί του, ο Αντώνης Φωκαϊδης και η Κέλλι Αραούζου στο ασημένιο μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα του ομαδικού της ανοιχτής θαλάσσης, αποδεικνύοντας πως η χώρα μας είναι τόπ στον κόσμο σε αυτό το αγώνισμα. Ο χρόνος ήταν 54.03.3, έναντι 52.54.9 της πολύ καλής γερμανικής ομάδας, που είχε επικεφαλής τον Τομας Λουρτς κι από κοντά τους Κρίστιαν Ράιχερτ και Φραντσίσκα Χάρλε, ενω στη 3η θέση ακολούθησε η ομάδα της Βραζιλίας με 54.03.5, έχοντας τους Ντό Καρμο, Ντέ Μπονα και την παγκόσμια στο 10άρι Πολιάνα Οκιμότο. Συνολικά μετείχαν και τερμάτισαν 22 ομάδες.

Ο πλοήγος της ομάδας Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε πως: “Οι Έλληνες αποδείξαμε πως με την αγαστή κι αρμονική συνεργασία τα καταφέρνουμε εξίσου καλά ομαδικά, οπως και στα ατομικά. Σήμερα λειτούργησαν όλα υπέροχα μέσα στον αγώνα κι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δυο παιδιά, την Κέλλι και τον Αντώνη, για την αρμονική συνεργασία που είχαμε μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην επιτυχία. Οι Γερμανοί ήταν σίγουρα καλύτεροι και πήραν δίκαια την πρωτιά. Τώρα βάζω πιο μακρινούς…στόχους, όπως είναι ο μαραθώνιος της θάλασσας, τα 25 χιλιόμετρα, όπου θα προσπαθήσω για το καλύτερο, χωρίς να επιδιώκω μετάλλιο. Απλά θέλω να δοκιμάσω τις αντοχές μου και σ’ αυτό το αγώνισμα. Το μόνο που με αγχώνει ειναι η διάρκεια του αγωνίσματος, αλλα μου αρέσουν τα δύσκολα και γι αυτό το επιχειρώ”.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φωκαϊδης, που ήταν, όπως και η Κέλλι Αραούζου, μέλος της ίδιας ομάδας, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010, δήλωσε : “Ξεκινήσαμε πολύ καλα και πήγαμε γρήγορα τα πρώτα χιλιόμετρα, αλλά με την καλή συνεργασία που έχουμε ως ομάδα, -αφού άλλωστε γυμναζόμαστε με τον ίδιο προπονητή, τον κ.Νίκο Γέμελο, στον οποίο αφιερώνουμε την επιτυχία- τα πήγαμε καλά ως το τέλος και πήραμε το ασημένιο μετάλλιο. Άλλωστε είχαμε καλό…πλοηγό, τον Σπύρο, όπως και το 2010. Είμαι πολυ χαρούμενος για το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο και το αφιερώνω εξίσου στους γονείς μου και στον προπονητή μου, που μας στηρίζουν, αλλά και στους φίλους μου. Θα δοκιμάσω κι εγώ τις δυνάμεις μου στο 25άρι κι οτι βγει…”.

Η Κέλλι Αραούζου, όπως πάντα χαμογελαστή, πετούσε από την χαρά της γι αυτή την επιτυχία και τόνισε πως: “Μια του κλέφτη, δυο, τρίτη φορά σ’ αυτό το Παγκόσμιο και τα κατάφερα. Έστω με την τρίτη και καλή, ήρθε και το ασημένιο, το πρώτο μου Παγκόσμιο μετάλλιο και γι’ αυτό είμαι κατενθουσιασμένη. Ο Σπύρος σαν πλοηγός ήταν άψογος, ένας μεγάλος αρχηγός, που μας οδηγούσε εκ του ασφαλούς στο μετάλλιο, όπως κι έγινε. Γνωριζόμαστε χρόνια ως ομάδα και μας βγήκε άψογη συνεργασία, οπως γίνεται και καθημερινά στις προπονήσεις υπό την υπέροχη καθοδήγηση του προπονητή μας, που μας εμπιστεύεται και πιστεύει σε μας, τον Νίκο Γέμελο, στον οποίο αφιερώνω το μετάλλιο, όπως και στους γονείς μου”.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γέμελος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τα παιδιά του, το υπέροχο αυτό τρίο που κατέκτησε το ασημένιο, τονίζοντας ότι ” Ήρθε ένα μετάλλιο, που κυνηγούσαμε ως ομάδα. Συνεργάστηκαν άψογα υπό την καθοδήγηση του Σπύρου μέσα στο νερό, που έδινε κουράγιο και βοηθούσε σημαντικά την Κέλλι, να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε Σπύρο, Αντώνη και Κέλλι και είμαι διπλά χαρούμενος γιατί κερδίσαμε μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας κολύμβησης, ενώ χάσαμε μόνο από τους Γερμανούς, που ήταν όντως καλύτεροι όλων. Το μετάλλιο αυτό το χρωστούσαμε στην Ελλάδα και θέλω να τονίσω οτι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επιτυχίες στο αγώνισμα αυτό. Προσωπικά την επιτυχία των παιδιών την αφιερώνω στην γυναίκα μου και στα 4 παιδιά μου. Τώρα πάμε να δοκιμαστούμε, όχι εγώ, αλλά ο Σπύρος κι ο Αντώνης, στον Μαραθώνιο της θάλασσας, τα 25 χιλιόμετρα, κι ό,τι ήθελε προκύψει.

**  Ήταν το δεύτερο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα, μετά το χρυσό του Σπύρου Γιαννιώτη στο 10άρι και πάλι στην ανοικτή θάλασσα εκεί στο Πόρτο-Ολύμπικο, μπροστά στο άγαλμα του Κολόμβου, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως από τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Πέραν της Μαριάννας Λυμπερτά, βρέθηκαν στο πλευρό του Νίκου Γέμελου, τόσο οι προπονήτριες της συγχρονισμένης Νατ. Τσερνιέσκα και Ελένη Κούγια, όσο και οι τεχνικοί του πόλο γυναικών Γιώργος Μορφέσης και Στέφανος Λέανδρος, μαζί με τα δύο Α.Α της Εθνικής ομάδας, ήτοι Αλεξάνδρα Ασημάκη και Άλκηστις Αβραμίδου .” Ήρθαμε για να χαρούμε τις επιτυχίες των παιδιών, γιατί ειναι σπουδαίοι αθλητές και το αξίζουν”, είπαν με ένα στόμα οι δυο Α.Α της Εθνικής πόλο, που πρόλαβαν κι απόλαυσαν την απονομή του μεταλλίου στα παιδιά της ανοιχτής θάλασσας, όπως και ο γιατρός της αποστολής Γιώργος Μαρίνος, με τον αρχηγό αποστολής του πόλο Μίμη Γιακουμάτο.  Μάλιστα ο γιατρός θα έχει δουλειά και στη συνέχεια με την Μαριάννα Λυμπερτά, η οποία πονάει ακόμη στο στήθος από το χτύπημα που δέχθηκε μέσα στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί οριστικά τι έχει, έξω και πέρα από την αρχικά διαγνωσθείσα κάκωση, όπως είχαν πει οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου, με το οποίο ειναι συμβεβλημένοι οι διοργανωτές των αγώνων της Βαρκελώνης.

About

Check Also

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς …