Home / Slider / Αυστραλία-Ελλάδα 9-5: Πολύ καλύτερη η Αυστραλία, κέρδισε δίκαια!

Αυστραλία-Ελλάδα 9-5: Πολύ καλύτερη η Αυστραλία, κέρδισε δίκαια!

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

 ΑυστραλίαΕλλάδα: 9 -5: Πολύ καλύτερη η Αυστραλία, κέρδισε δίκαια

Γιώργος Μορφέσης: ” Οι Αυστραλέζες ήταν καλύτερες σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στη φυσική κατάσταση και στη δύναμη, ενώ εμείς από την πλευρά μας πετάξαμε στο κενό το α’ και δ’ οκτάλεπτο, συνεπώς δίκαια επικράτησαν. Αφήσαμε να σουτάρουν από μακριά και στον αιφνιδιασμό, δεν εκμεταλλευτήκαμε τον επιπλέον παίκτη, ενώ είχαμε και ορισμένα άδικα χαμένα σουτ, που μας κόστισαν. Η ομάδα μας είναι ακόμη νέα και οι μικρές αποκτούν εμπειρίες, για αυτό και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Τώρα ξανά κόντρα στον Καναδά, με διαφορετική ψυχολογία, έχουμε στόχο την 5η θέση”.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: ” Η αντίπαλή μας ομάδα ήταν καλύτερη, πιο ισορροπημένη, ενώ οι αθλήτριες είχαν σε όλα τα επίπεδα αλληλοκάλυψη και φυσική κατάσταση. Δεν παίξαμε καθόλου καλά και χάσαμε, αφού «πετάξαμε» το πρώτο οκτάλεπτο και δεν αντιδράσαμε,  όπως έπρεπε στο τελευταίο. Είχαν σίγουρα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και δυνάμεις από εμάς. Είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να δέσουμε, ώστε να βρεθούμε ψηλά. Θα παίξουμε και πάλι κόντρα στον Καναδά, τον οποίο έπρεπε να κερδίσουμε στον όμιλο, για να αποφύγουμε την Ιταλία και την Αυστραλία και η τότε ήττα  σίγουρα μας στοίχισε, αφού οι Αυστραλέζες είχαν μόνο ένα δύσκολο παιχνίδι, πριν από το δικό μας (με την Κίνα). Δουλεύουμε και συνεχίζουμε.”

Αντιγόνη Ρουμπέση:  ” Όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς. Δεν  ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, δεν παίξαμε και δίκαια χάσαμε”.

Βούλιαξαν τα όνειρα της εθνικής για τα ημιτελικά!

Η Αυστραλία είναι σαφέστατα πολύ καλύτερη ομάδα από την εθνική μας αυτή την στιγμή, αφού ο προπονητής της Μακαφλαντεν έχει πληθώρα επιλογών και μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές του, εν αντιθέσει  με το Γιώργο Μορφέση, που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε στη διάθεσή του 5 παίκτριες να βγάζουν και τα 32 λεπτά και άλλες δυο να εναλλάσσονται από λίγο!!!! “Εσκασαν” με λίγα λόγια οι Ασημάκη, Ρουμπέση, Τσουκαλά, Κούβδου που δεν σταμάτησαν λεπτό, ενώ η Μανωλιουδάκη έπαιξε 31.35 λεπτά και μόνο η Ελευθερία Πλευρίτου με την Βασιλική Διαμαντοπούλου (από τις μικρές) έδιναν ανάσες στις Ψούνη (κατά κύριο λόγο) και Αβραμίδου.

Επόμενο ήταν, λοιπόν, να μην αντέξουν στη δύναμη και στην πίεση της ομάδας της Αυστραλίας, που με εξαίρεση την αναπληρωματική τερματοφύλακά τους, Λέα Μπάρτα, παρέταξε όλες τις αθλήτριες με ισορροπημένο χρόνο. Έγιναν, όμως, κι αδικαιολόγητα λάθη, με αποτέλεσμα να δίνεται στις δυνατές και γρήγορες Αυστραλέζες το περιθώριο να βγαίνουν εύκολα μπροστά και να πετυχαίνουν γκολ. Οι δικές μας έχασαν σίγουρα σουτ ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν τον επιπλέον παίκτη. Τώρα πάμε για νέα δυσκολία κόντρα στον Καναδά για τις θέσεις 5 με 8 και είναι ευκαιρία να αποδείξουμε, ότι κακώς τους χαρίσαμε την ισοπαλία στον όμιλο.

Διαιτητές ήταν οι Μαργκέτα (Σλοβενία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία). Τα οκτάλεπτα ήταν: 1-3, 1-1,  2-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη , Αβραμίδου2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Μανωλιουδάκη, Ελ. Πλευρίτου, Β.  Διαμαντοπούλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μακφαντεν): Γουεικφιλντ, Μπακφιλντ, Λινκολν , Mπισοπ, Νοξ 2, Γουεμπστερ 2, Μαγκη 2, Σαουδερν 2 ,Ζαγκαμε, Απελ 1, Αραντσινι, Γκοφερ.

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …