Γιώργος Μορφέσης: Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και άγνοια κινδύνου

Γιώργος Μορφέσης: Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και άγνοια κινδύνου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελωνη: Αποστολη ΠΣΑΤ.

 

Ο Γιώργος Μορφέσης, ο άνθρωπος ορχήστρα της Εθνικής ομάδας γυναικών κι αρχιτέκτονας των τελευταίων μεγάλων επιτυχιών, από το 2008 και μετά, με αποκορύφωμα τον Παγκόσμιο τίτλο του 2011 στην Σανγκάη, αλλά και τα ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό του 2010 και του 2012 συν τα χάλκινα στο Γουορλντ Λιγκ του 2010 και 2012, μόλις στα 44 του χρόνια, δηλώνει παρόν σε ένα Παγκόσμιο, με ένα νέο εγχείρημα. Μια καινούργια Εθνική με μόλις 7 παίκτριες από την ομάδα του Παγκόσμιου τίτλου το 2011 και 6 νέες, εκ των οποίων οι 5 είναι παγκόσμιες νεανίδες του 2012 στο Περθ, δηλώνει αισιόδοξος για το τουρνουά εδώ στην Βαρκελώνη και τονίζει ότι: “Νομίζω ότι η ομάδα αυτή έχει πολύ ταλέντο, ενθουσιασμό κι άγνοια κινδύνου, που μπορεί να μας βγει σε καλό”.

“Ό,τι και να γίνει στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ,  -την οποία την σεβόμαστε ως Ολυμπιονίκη, αλλά δεν την φοβόμαστε, όπως κάνουν κι αυτοί για μας, – το κέρδος θα είναι διπλό για μας. Διπλό γιατί όσο άγχος κι αν έχουμε θα το αποβάλλουμε, πίνοντας στον αγώνα και θα μπαρουτοκαπνιστούν με το καλημέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τα νέα παιδιά. Δύσκολο το ματς, αλλά όλα τα παιχνίδια έχουν τις δυσκολίες τους, είτε είναι η Ολυμπιονίκης ΗΠΑ, είτε η πρωτάρα Βρετανία. Το παν για μας είναι να πάμε σε καλή θέση στο τέλος των αγώνων του Ομίλου, ώστε να μπορούμε να ρισκάρουμε για τον χιαστί αγώνα στην συνέχεια, αφού αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε αυτές τις διοργανώσεις. Αν είμαστε εμείς καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και είμαι τυχερός, που οι αθλήτριες έχουν την εμπειρία από την μια και τον ενθουσιασμό από την άλλη, και μέσα από τους αγώνες αποκτάται η ομοιογένεια, η καλή συνεργασία που βοηθάει στο μέγιστο βαθμό να χτιστεί μια νέα ομάδα”.

Κλείνοντας τα λεγόμενά του ο Γιώργος Μορφέσης επιλέγει: “Να αφήσουμε τον τίτλο που κατακτήσαμε και να βάλουμε μπρος για κάτι καινούργιο, με όραμα το μέλλον και τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Να αποτελέσει η Βαρκελώνη το εφαλτήριο για την δημιουργία, μέσα από τους αγώνες, μιας νέας μεγάλης και πρωταγωνίστριας ομάδας. Ξέρω ότι είμαι υποχρεωμένος να λέω την αλήθεια κι αυτήν επισημαίνει, δουλεύουμε τώρα, για να πετύχουμε στο μέλλον, αφού όλα αυτά τα παιδιά έχουν σκοπό την επιτυχία, ανεξάρτητα, αν αυτή δεν θα τους φέρει κάτι καινούργιο από πλευράς κινήτρων κι άλλων αξιών πέραν αυτής της ίδιας τους της επιτυχίας. Όσο για την πρεμιέρα δεν τρέφω αυταπάτες, οι ΗΠΑ είναι ο δυσκολότερος των αντιπάλων και θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη από ψυχολογικής και φυσικής κατάστασης, κι αυτό θα φανεί στο παιχνίδι, όπου πάνω από όλα χρειαζόμαστε την ομοψυχία.”

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση, ο Στέφανος Λέανδρος, που αιφνιδιάστηκε όταν του ζητήσαμε μια δήλωσε είπε: ” Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη ως μέλος αυτής της ομάδας και μεγάλη χαρά συνάμα που θα βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί, για το καλό της εθνικής. Ελπίζω κι εύχομαι να πάνε καλά και να ανταποκριθούμε όλοι μας των προσδοκιών που υπάρχουν από μια ομάδα που χτίζεται σήμερα, αλλά με γνώμονα το μέλλον”.

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…