Home / Slider / Γκολ στην αλληλεγγύη στο τουρνουά του Βόλου

Γκολ στην αλληλεγγύη στο τουρνουά του Βόλου

Όλα κύλησαν άψογα και όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι και αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Οι διοργανωτές, ΠΣΑΤ, Ομάδα Υποστήριξης Προσφύγων Βόλου και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, φρόντισαν να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το 1ο Τουρνουά Φιλίας ποδοσφαίρου 5Χ5, το οποίο πραγματοποιήθηκε, χθες, το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής της Αγίας Άννας.

Η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, που κατέλαβε την πρώτη θέση, η μικτή ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Β., Νίκης και ΠΣΑΤ, η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και η ομάδα των Προσφύγων, που φιλοξενούνται τις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ, στο Βόλο έλαβαν μέρος στο τουρνουά, ενώ έγιναν συνολικά έξι παιχνίδια.Οι αγώνες έγιναν ταυτόχρονα στα δύο γήπεδα 5Χ5 και διαιτητές ήταν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Παναγιώτης Παπαρρίζος και Δημήτρης Βαταμίδης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο στο τουρνουά σε δηλώσεις του τόνισε:  «Ευελπιστούμε πως το τουρνουά αυτό θα καταστεί θεσμός και θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Βόλο. Ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή μας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και μ’ αυτή την πρωτοβουλία δείχνουμε, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, δικηγόροι και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο μεγάλων ομάδων του Βόλου, τα αισθήματα που τρέφουν οι Έλληνες στους πρόσφυγες, που έχουμε στη χώρα μας».

Από την πλευρά της η Ελένη Παπαθανασίου, μέλος της Υποστήριξης Ομάδας Προσφύγων, του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ τόνισε: «Ήταν το 1ο Τουρνουά Φιλίας, πιστεύουμε και ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Ήταν ένα τουρνουά όπου όλες οι ομάδες έβαλαν γκολ στην αλληλεγγύη, ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Έγιναν ωραία παιχνίδια, χωρίς νικητές και ηττημένους και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι στήριξαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, έχουμε δικαίωμα στη ζωή, έχουμε δικαίωμα στη δημιουργία. Αυτά τα μηνύματα βγήκαν από την πολύ όμορφη αυτή διοργάνωση».

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησαν βραβεύσεις στις ομάδες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά. Βραβεύτηκε, τόσο από τον ΠΣΑΤ, όσο και από την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ο βετεράνος Βολιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Μπάτσιος, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έδωσε βιβλία στον ΠΣΑΤ, στην ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και στους Πρόσφυγες. Παρών στο τουρνουά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Μαγνησίας, που είχε την ιατρική κάλυψη των αγώνων, Ευθύμης Τσάμης.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, τους καθηγητές φυσικής αγωγής Παναγιώτη Παπαρρίζο, Δημήτρη Βαταμίδη, Σωτήρη Πετσιμέρη και Ιωάννα Ράμμου, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία διέθεσε το πούλμαν για τη μεταφορά των προσφύγων του ΜΟΖΑ και των οικογενειών τους, τον Α.Σ. «Δημητριάς», τον Δημήτρη Κουτσό και την Ευγενία Φραγκούλη, την ΕΨΑ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Γιάννη Τόλια, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον πρόεδρο Ευθύμη Τσάμη, τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τον γενικό γραμματέα Βασίλη Μπακαλιάνο, τον υπεύθυνο Δομής ΜΟΖΑ Ανδρέα Παπακώστα, την εταιρεία Στάμος Α.Ε. Βιομηχανία Ζύμης και το Ideal Cafe.

 

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …