Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2016

Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο θεσμός των Δημοσιογραφικών Βραβείων ΠΣΑΤ, που φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια ζωής, ξεκίνησε από ιδέα του συναδέλφου Μανώλη Σαριδάκη, εξελίχθηκε και «ντύνεται» κάθε χρόνο με την καλύτερη δημοσιογραφική παραγωγή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, στην κατεύθυνση της συνεχούς αναβάθμισης τους, επιχειρεί κάθε χρόνο την «τόνωση» του θεσμού με ιδέες και πρόσωπα, κάτι που έπραξε και φέτος με την προσθήκη νέας κατηγορίας βράβευσης (web T.V.) και μια σειρά άλλων αλλαγών όπως η μείωση της τριετίας σε ένα χρόνο, με προοπτική κατάργησης για τους συναδέλφους, που έχουν βραβευτεί κατά το παρελθόν και η υποβολή θέματος συνοδευόμενη από δύο υπογραφές άλλων συναδέλφων (υπενθυμίζεται ότι η αυτοπρόταση έχει καταργηθεί από πέρυσι).

 

Επίσης, στην επιτροπή Δημοσιογραφιών Βραβείων με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ προστίθενται από εφέτος τα εξής νέα μέλη:

Σωτήρης Θεολογίδης, Χάρης Ξύδης, Μάνος Σταραμόπουλος.

Προκήρυξη Δημοσιογραφικών Βραβείων ΠΣΑΤ 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους, ότι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το έτος 2016 με θέματα που έχουν δημοσιευθεί, μεταδοθεί ή παρουσιασθεί από 1η Νοεμβρίου 2015 έως 10 Οκτωβρίου 2016, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στα γραφεία του Συνδέσμου οι υποψηφιότητες προς βράβευση.

Η συμμετοχή γίνεται με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

  1. Ο κάθε συνάδελφος δεν μπορεί να υποβάλει προς κρίση θέμα που αφορά στον ίδιο (αυτοπρόταση). Η πρόταση θέματος απαιτεί από φέτος την υπογραφή δύο( 2) συναδέλφων.
  2. Το προτεινόμενο κείμενο/θέμα, μπορεί να είναι Συνέντευξη, Άρθρο, Έρευνα, Σχόλιο, Περιγραφή αγωνιστικού γεγονότος, εκπομπή και οτιδήποτε έχει να κάνει με δημοσιογραφικό προϊόν σε γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, το Διαδίκτυο, web T.V.. Αναλόγως των θεμάτων, που θα υποβληθούν διαμορφώνονται και οι κατηγορίες προς βράβευση.
  3. Προκειμένου περί θέματος αναγομένου στο Ραδιόφωνο ή στην Τηλεόραση, Sites, Περιοδικά και Εφημερίδες, το προτεινόμενο κείμενο/θέμα, πρέπει να είναι αυθεντικό, δηλαδή χωρίς εκ των υστέρων διορθώσεις.
  4. Όσον αφορά στο Φωτογραφικό Ρεπορτάζ, μπορούν να αποσταλούν μέχρι τρία (3) φωτογραφικά στιγμιότυπα για κάθε φωτορεπόρτερ.
  5. Η Επιτροπή δύναται να επιλέξει για βράβευση και θέμα, πέραν όσων έχουν προταθεί, μετά από πρόταση μέλους τους.
  6. Στο διαγωνισμό δεν δικαιούνται συμμετοχής συνάδελφοι που έχουν βραβευτεί τον αμέσως προηγούμενο χρόνο (2015) καθώς και συνάδελφοι που μετέχουν στο Δ.Σ. του Συνδέσμου και τα Όργανα αυτού (Πειθαρχικά Συμβούλια, Εξελεγκτική Επιτροπή κλπ.).
  7. Για να ισχύσουν οι υποψηφιότητες θα πρέπει να είναι περισσότερες της μιας (1), ανά βραβευόμενη κατηγορία.
  8. Σημειώνεται ότι η αποστολή των Κειμένων, των φωτογραφιών, των θεμάτων της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των sites κλπ. πρέπει να γίνει έως τις 10/10/2016, στα γραφεία του ΠΣΑΤ, σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία».

 Στην εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, όπως κάθε χρόνο ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει και φέτος τους συναδέλφους – συγγραφείς, που εξέδωσαν βιβλίο το διάστημα Νοέμβριος 2015 – Οκτώβριος 2016 και θα βραβεύσει τα παιδιά των συναδέλφων, που θα εισαχθούν στα ΑΕΙ – ΤΕΙ το 2016.

Καλούνται οι συνάδελφοι να αποστείλουν στα γραφεία του Συνδέσμου, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016 αντίτυπο των βιβλίων τους και να ενημερώσουν άμεσα για τις επιτυχίες των παιδιών τους.

Στην επιτροπή βράβευσης μετέχουν οι συνάδελφοι: Γιώργος Παντούρης, Πέτρος Λινάρδος, Ανδρέας Μπόμης, Βαγγέλης Φουντουκίδης, Νίκος Κατσαρός, Κώστας Μυλωνάς, Άγγελος Μενδρινός, Κώστας Κομίνης, Σωτήρης Θεολογίδης, Χάρης Ξύδης, Μάνος Σταραμόπουλος και Θεόδωρος Νταβέλος (εκ μέρους του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ).

Περισσότερα άρθρα