Σάββατο , 25 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Breaking News / Διεθνείς αντιδράσεις για τη στοχοποίηση των Αθλητικών Δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης

Διεθνείς αντιδράσεις για τη στοχοποίηση των Αθλητικών Δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του ΠΣΑΤ για το θέμα της στοχοποίησης των αθλητικών δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Μάστορα και  Δημήτρη Κανελλάκη, είχαμε μια σημαντική διεθνή αντίδραση. Προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS Europe), η οποία βεβαίως είχε ενημερωθεί  για την υπόθεση από τον ΠΣΑΤ.

Ο πρόεδρος της AIPS Europe και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών, Charles Camenzuli, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο αναφέρει ότι η AIPS Europe στηρίζει τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, που στοχοποιήθηκαν αυτό τον καιρό, κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από παράγοντα της ΠΑΕ Άρης και σημειώνει: «Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη και οι Έλληνες δημοσιογράφοι οφείλουν να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι, δίχως πίεση και εκφοβισμό. Τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες στην κοινωνία μας».

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών ΜΜΕ καταλήγει: «Είμαστε στο πλευρό τους και σας διαβεβαιώνουμε ότι η AIPS Europe, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΤ, θα παρακολουθεί το θέμα αυτό που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ελευθερία της έκφρασης».

About Ioanna Alisandratou

Check Also

Δεν θα ξανακούσουμε το …ΠΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ Έφυγε ο πιο αγνός φίλαθλος

Το «πάμε Εθνικάρα …» δεν θα το ξανακούσουμε στα γήπεδά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο …