Διπλά άτυχη η Νόρα Δράκου!

Διπλά άτυχη η Νόρα Δράκου!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Ένα κρακ στον ώμο…σταμάτησε τη Νόρα Δράκου κι έμεινε στην 22η θέση.

Αύριο Σαμιλίδης και Κουλούρης στο 200αρι πρόσθιο.

Διπλά άτυχη στάθηκε η Νόρα Δράκου, η πιο αξιόλογη εκπρόσωπός μας, εδώ στην κολύμβηση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης (μαζί με τον Πάνο Σαμιλίδη), καθώς παιδεύτηκε αρκετά, ώστε να αποκατασταθεί ο τραυματισμός της στην αριστερή ωμοπλάτη, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μπήκε με διάθεση στον αγώνα, αλλά στα πρώτα 20μ ο ώμος της την πρόδωσε, αφού όπως μας είπε, άκουσε ενα κρακ, με αποτέλεσμα να της κόψει τη φόρα. Παρά το πρόβλημα, τερμάτισε με 28.81 στα 50μ ύπτιο και ήταν 22η μεταξύ 51 αθλητριών.

Είχε έρθει εδώ με 28.55 κι αν έκανε τον χρόνο της θα έμπαινε στον ημιτελικό (με 28.60 μπήκε η 16η, που ήταν η Καναδέζα Σινεντ Ρασελ), ενώ τώρα προβληματίζεται για το αν και κατα πόσο θα μπορέσει να καταφέρει να είναι παρούσα μεθαύριο στο 50άρι ελεύθερο. ” Άσχημα τα πράγματα, δυστυχώς στα πρώτα 20μ αισθάνθηκα ενα κρακ στον ώμο, που με έβγαλε απο τον ρυθμό μου, ένιωσα δυνατό πόνο, όπως και τώρα, αλλά συνέχισα, για να τερματίσω με όσο το δυνατόν αξιόλογο χρόνο”, είπε λίγο μετά την κούρσα της η Νόρα Δράκου, για να επισημάνει ακόμη ότι: ” Ήθελα πολύ να κάνω κάτι καλό και το πίστευα ότι μπορούσα. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δυο μέρες πριν έρθω εδώ ένοιωσα τους πρώτους πόνους. Έκανα την αγωγή που μου συνέστησε ο γιατρός της αποστολής, δούλεψα σκληρά όλες αυτές τις μέρες και με φυσιοθεραπείες, αλλά ο ώμος με πρόδωσε. Τώρα θα δούμε με ψυχραιμία, αν υπάρχει περίπτωση επιδείνωσης η μη, ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ στο ελεύθερο. Συμβαίνουν αυτά δυστυχώς, όταν εντείνεις την προετοιμασία σου για κάτι καλό, ήθελα παρά πολύ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο και να μπω τουλάχιστον στον ημιτελικό. Αν μου πουν οτι μπορώ να αγωνιστώ, θα σφίξω τα δόντια και θα το κάνω “.

Τις καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν στην 6η σειρά οι δυο Κινέζες Φου Γιανxoυι 27.55 και Ζαο Γινγκ 27.81, η κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ με 27,06 απο το 2009 στην Ρώμη. Στη σειρά της Νόρας Δράκου καλύτερη ήταν η Ισπανίδα Μερσεντες Περις με 28.07. Ακόμη, στο πρωινό προγράμμα έλαμψαν, ο Αυστραλός Τζειμς Μαγκνουσεν που είναι το λογικό φαβορί, με 47.71 στα 100μ ελεύθερο,  η Ισπανίδα Μιρεγια Μπελμποντε με 2.07.21 στα 200μ πεταλούδα, που κέρδισε στην χεριά την Ουγγαρέζα Κατινκα Χοζου με 2.07.51, ενώ η παγκόσμια ρεκορντγουμαν Λιου Ζιγκε σε άλλη σειρά έκανε 2.07.63 και τέλος ο κορυφαίος Ευρωπαίος, ο Ούγγρος Λαζλο Τσεχία με 1.57.70 στα 200μ μικτής ατομικής, εκεί οπου τον ακολούθησαν, αγωνιζόμενοι σε άλλες σειρές οι Χαγκινο (Ιαπωνία), Γουανγκ ((Κίνα),  με 1.57.73, 1.57.83. Ο Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και ρεκορντμαν Ραιαν Λοχτι, που απέτυχε στα 200μ ελεύθερο να είναι ακόμη και στα μετάλλια, ήταν 5ος απο πλευράς επίδοσης με 1.58.46.

***ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ και ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ πάνε πακέτο: Δίπλα δίπλα, στην ίδια σειρά κολυμπούν αύριο το πρωί στον προκριματικό των 200μ πρόσθιο, ο πολλά υποσχόμενος κι έμπειρος, απο πλευράς συμμετοχών, έναντι των άλλων Ελλήνων εδώ, Πάνος Σαμιλίδης και ο πολύ καλός φέτος Δημήτρης Κουλούρης.

Ο Σαμιλιδης, με χρυσές επιτυχίες ως έφηβος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετέχει για 2ηφορα σε Παγκόσμιο ανδρών, αφού ήταν παρών στην Σανγκάη το 2011 και ήρθε εδώ στη Βαρκελώνη έχοντας μια χρυσή νίκη στους Μεσογειακούς στο 200αρι και 3η θέση στο πρόσθιο.

“Θεωρώ πως το 200άρι είναι το καλύτερό μου αγώνισμα και θα κάνω ό,τι μπορώ, για να δικαιώσω τη συμμετοχή μου εδώ”, είπε ο Πάνος Σαμιλιδης, ενώ ο καλός μαθητής –  του άλλοτε πρωταθλητή στο πρόσθιο και νυν προπονητή Γιάννη Μηλιδάκη – ο Δημήτρης Κουλούρης ειναι αισιόδοξος οτι μπορεί να βελτιώσει την επίδοσή του, που σε κάθε περίπτωση ένα ατομικό ρεκόρ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι αν μη τι άλλο υπέρβαση κι επιτυχία.

Με 2.11.57 ο Πάνος Σαμιλίδης θα κολυμπήσει στην 7η διαδρομή της 5ης σειράς κι ακριβώς δίπλα του ο Δημήτρης Κουλούρης με 2.12.73. Σημειωτέον ότι έχουν την 6η και την 8η αντίστοιχα επίδοση στην σειρά τους, όπου μετέχουν 10 αθλητές (ναι το Παλαου Σαν Ζορντι έχει κι αυτή την δυνατότητα), όσοι μετέχουν άλλωστε και σε άλλες 3 σειρές, εκτός απο την πρώτη στην οποία μετέχουν μόνον τρεις.

Καλύτερος όλων στη σειρά των Ελλήνων αθλητών, αλλά και στον κόσμο φέτος ειναι ο Ούγγρος Ντανιελ Γκιουρτα με 2.07.28, ενώ ακολουθούν οι Τατεισι (Ιαπωνία) 2.08.29, Σινκεβιτς (Ρωσία) 2.08.62, Τζονσον (ΗΠΑ) 2.10.09, Κοx (Γερμανία) 2.10.89. Ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκορ Ακιχιρο Γιαμαγκουτσι με 2.07.01 μετέχει στην 3η σειρα κι έχει κάνει φέτος 2.08.03.

*** Γιόρτασαν με σαμπάνιες και τούρτα την χρυσή επιτυχία της 16χρονης Ρουτα Μειλουτυτε οι Λιθουανοί, που μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την ελληνική ομάδα, την Ρωσία και τους καταδύτες από το ψηλότερο βατήρα στο λιμάνι. Το προεδρείο της Λιθουανικής Ομοσπονδίας, οι γονείς της μικρής, αλλά κι ο Βρετανός προπονητής της Tζουν Ραντ (αφού και η ίδια εδώ και δυο χρόνια μένει μόνιμα και φοιτά στο Κολλέγιο του Πλυμου  στην Αγγλία) ήταν εκεί και την αποθέωσαν, όταν κατέφθασε η Ρούτα του πρώτου παγκόσμιου ρεκόρ με 1.04.35 στα ημιτελικά. Στον τελικό επικράτησε άνετα με 1.04.42.

Η Ρουτα Μειλουτυτε, πέρυσι στα 15 της έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης και μάλιστα χρυσή για την Λιθουανία στην κολύμβηση. Στη Βαρκελώνη φέτος έκανε το ίδιο και εγινε η πρώτη Λιθουανή παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση!!! Μετά τη μικρή γιορτή, βγήκε για δείπνο, όπου συνάντησε την 21χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια Γιούλια Εφίμοβα (που ήταν 2η στο αγώνισμα με 1.05.02 και πέρυσι 4η στα 100 μ. και 3η στα 200μ.).

Περισσότερα άρθρα