Δωρεάν Μαθήματα Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θάλασσας για αθλητικούς συντάκτες

Δωρεάν Μαθήματα Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θάλασσας για αθλητικούς συντάκτες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας προσφέρει ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (ΠΟΙΑΘ) σε δυο αθλητικούς συντάκτες-μέλη του ΠΣΑΤ.

Τα μαθήματα (τμήματα αρχαρίων) θα διαρκέσουν δυο μήνες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Χωρίζονται στη θεωρία και τη πρακτική εξάσκηση. Η θεωρία διαρκεί 30 ώρες. Τα μαθήματα διδάσκονται κάθε Δευτέρα από τις 19.00-22.30 με σύγχρονα εποπτικά μέσα. Η πρακτική εξάσκηση είναι συνολικά 64 ώρες. Οι έξοδοι με τα σκάφη γίνονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή 10.00-18.00. Ένα εκ των μαθημάτων θα είναι και νυχτερινό. Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στους μαθητές ο ΠΟΙΑΘ παρέχει δωρεάν και το σχετικό βιβλίο. Το πτυχίο αποκτάται κατόπιν εξετάσεων στο τέλος των μαθημάτων. Ένα άτομο με “πτυχίο ιστιοπλοΐας” μπορεί να κυβερνήσει ή να ναυλώσει ιστιοπλοϊκό σκάφος έως 24μ.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΣΑΤ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σκοπός των μαθημάτων που παραδίδονται απο έμπειρους εκπαιδευτές και καθηγητές,  είναι να μυηθούν στην ιστιοπλοΐα και τη ναυτική τέχνη όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το θαυμάσιο αυτό άθλημα. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) είναι ο πρώτος όμιλος που ίδρυσε και λειτουργεί από το 1969 Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 30.000 Ελληνες ιστιοπλόοι.

Ο ΠΣΑΤ ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κ.Ιωάννη Μαραγκουδάκη και για αυτή την προσφορά του στον ΠΣΑΤ. Ειχε προηγηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο το σεμινάριο ναυταθλητικής ενημέρωσης στους αθλητικούς συντάκτες στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ (Ακτή Αθ. Δηλαβέρη 3, Μικρολίμανο Πειραιάς).

 

 

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…