Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Slider / Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ

Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΣΑΤ σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται καθημερινά συμμετέχει στην ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για τον λόγο αυτό οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ (1ος όροφος), την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και ώρες 10.00 – 14.00 .

Στην Ελλάδα αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ ,δυστυχώς η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται  ως θεραπευτικό μέσο. Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα για να σώσουμε τον συγγενή ή τον φίλο μας, δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί καθημερινή εισροή αίματος στις αιμοδοσίες της χώρας και επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος .

 

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η χορήγηση αίματος είναι αναγκαία μεταξύ άλλων:στους χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία (στην πλειοψηφία τους παιδιά ) καθώς και από διάφορες αιματολογικές ασθένειες, σε ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, σε περιπτώσεις που υπολογίζεται αξιόλογη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Η αιμοδοσία δεν διαρκεί πολύ, παρά μόνο 8 – 10 λεπτά περίπου. Έτσι, προσφέρετε ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σας που το έχει ανάγκη . Χαρίζετε ζωή!

About

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …