Home / Slider / Εθνική Βόλεϊ Ανδρών, Προκριματικά Παγκοσμίου

Εθνική Βόλεϊ Ανδρών, Προκριματικά Παγκοσμίου

Αποστολή ΠΣΑΤ,  Ολλανδία: Στέφανος Λεμονίδης

Η Εθνική ανδρών έπαιξε στα όρια  της, έχασε 3-0(25-13, 32-30, 25-16) από την Ολλανδία στο Ντε Κούγκ και θα διεκδικήσει πλέον τη δεύτερη θέση που οδηγεί σε μπαράζ πρόκρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κόντρα στην Σλοβακία, το Σάββατο στο Άπελντορν.

Στο πρώτο σετ εμφανώς τρακαρισμένη η Εθνική  έκανε σωρεία λαθών, η Ολλανδία προηγήθηκε 3-0, 8-4 με άσο στον Στεφάνου, 10-5 με διπλή μπαλιά του Τζούριτς και στο 12-5 ο Τερζής αντικατέστησε τον Στιβαχτή. Το μόνο που κατάφερε η ελληνική ομάδα ήταν να μειώσει 16-10 με επιθέσεις των Τζούριτς, Ανδρεάδη, αλλά ως εκεί, αφού τα λάθη συνεχίσθηκαν (δυο φορές ακούμπησαν άουτ επίθεση) για το 25-13.

Το δεύτερο σετ ήταν και το καθοριστικό της συνάντησης, καθώς η Εθνική με μεγαλύτερη συγκρότηση, αποφασιστικότητα και πάθος πήρε προβάδισμα 5-8 , χάρη και σε 3 λάθη της Ολλανδίας. Το κράτησε και το αύξησε σε 18-21 με τον Τζούριτς και στο 18-22 με πάτημα της γραμμής των τριών μέτρων. Εκεί όμως ο Φράγκος έχασε το σερβίς, στη συνέχεια μπερδεύτηκε με τον Στεφάνου και έδωσαν άσο, για να ακολουθήσει μπλοκ στον Πρωτοψάλτη για το 21-22. Έφτασε όμως πρώτο σε σετ μπολ, αλλά έχασε 8 φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1. ‘Ενα φιλέ σε ανύποπτο χρόνο του Πανταλέοντα(ακούμπησε στην πτώση) και μια ημιτελής επίθεση του Πρωτοψάλτη, έδωσαν το δικαίωμα στον Άντριτσα να γράψει το 32-30.

Οι φάσεις που μπορούσαν  να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού έγιναν στο 30-30,όταν βγήκε άμυνα, αλλά ο Πανταλέων ακούμπησε το φιλέ και νωρίτερα στο 24-25, όταν μετά από εκπληκτική άμυνα του Γκαρά(αντικαθιστούσε στο σερβίς μας τον Στεφάνου) ο Τζούριτς πήρε χαμηλά τη μπάλα και σκάλωσε σε μπλοκ, όπως και στο 23-24 , μετά από άσχημη πάσα.

Στο τρίτο σετ ο Κώστας Αρσενιάδης απέσυρε στον πάγκο τους Φράγκο, Στιβαχτή, Τζούριτς και έπαιξε με τους Κουμεντάκη, Τερζή, Zoυπάνι, σε μια διαδικασία ξεκούρασης των παικτών που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη δεύτερη θέση στο Άπελντορν.

Κακή η διαιτησία των Κούριτς, Παβλόφ(ο ρέφερι που έδωσε λανθασμένα παράβαση τριών μέτρων στον Τζούριτς στο ματς με την Αυστρία), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκριναν το αποτέλεσμα.

Ολλανδία (Βερμιούλεν): Βαν Χάρλεμ 3 (1/1 επ., 2 άσοι), Τερ Χορστ 5 (5/12 επ., 33% υπ – 17% άριστες), Βαν Ντίκ 14 (11/17 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κόελβαϊν 7 (4/5 επ, 2 άσοι, 1 μπλοκ), Ντίεφενμπαχ 9 (3/3 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Αντρινγκά 4 (4/9 επ., 80% υπ – 47% άριστες) / Σπάριντανς –λ (41% υπ. – 12% άριστες) / Κέμινκ, Γιόρνα,, Όβερμπεκε 5 (5/8 επ.), Αζίζ Ελλάδα (Αρσενιάδης) Τζούριτς 13 (13/32 επ.), Στιβαχτής, Ανδρεάδης 5 (5/9 επ.), Πανταλέων 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Φράγκος 9 (8/13 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ. – 25% άριστες), Πρωτοψάλτης 9 (8/14 επ., 1 μπλοκ, 100% υπ. – 31% άριστες), Στεφάνου –λ (67% υπ. – 29% άριστες) / Γκαράς –λ, Τερζής, Κοκκινάκης, Ζουπάνι 4 (3/3 επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης, Κουμεντάκης 2 (2/5 επ., 67% υπ. – 40% άριστες), Σωτηρίου.

 

 

Ρεπό την Παρασκευή

Οι  έξι ομάδες του δεύτερου προκριματικού ομίλου θα αναχωρήσουν την Παρασκευή από το Άκερλσοοτ και μετά από ρεπό μιας ημέρας θα παίξουν το Σαββατοκύριακο για την τελική κατάταξη. Η πρώτη θέση οδηγεί απευθείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 σε Βουλγαρία, Ιταλία και η δεύτερη μέσω της διαδικασίας μπαράζ.

Ο Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην Ολλανδία, που ήταν καλύτερη. Παρόλα αυτά μπορούσε να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι αν κερδίζαμε το δεύτερο σετ., κι ας ήταν καλύτερη. Έπρεπε να πιέσουμε στο σερβίς για να απομακρύνουμε μια ψηλή ομάδα από το φιλέ. Η πίεση στο σερβίς μας οδήγησε σε αρκετά λάθη και μας απορρύθμισε. Για να κάνεις την υπέρβαση πρέπει να ρισκάρεις. Πρέπει να παίζουμε δύσκολα παιχνίδια, μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Και μέσα από τις ήττες μαθαίνουμε. Πιστεύω στο πρώτο σετ υπερεκτιμήσαμε την Ολλανδία. Μας στοίχισε πολύ που δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε”

Ο Θάνος Τερζής είπε: “Έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε όταν προηγηθήκαμε 22-28, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν κάναμε το 1-1. Στη συνέχεια όπως ήταν λογικό δεν είχαμε καλή ψυχολογία. Συνεχίζουμε, δεν χάθηκε τίποτα. Χάθηκε μια ευκαιρία, αλλά μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση”

 

 

About

Check Also

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς …