Home / Slider / Ελλάδα-Ουγγαρία 3-9: Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι τους κι έτσι…χάσαμε!

Ελλάδα-Ουγγαρία 3-9: Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι τους κι έτσι…χάσαμε!

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Χρήστος Αφρουδάκης : ” Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι τους, εμείς δεν παίξαμε καλά και η Ουγγαρία, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και τα κενά που δημιουργήθηκαν και κατέκτησε την νίκη. Δεν παίξαμε τον επιπλέον παίκτη, όπως είχαμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι Ούγγροι πολλούς αιφνιδιασμούς και να μην έχουμε την μέχρι τώρα σωστή αλληλοκάλυψη στην άμυνα. Δυστυχώς, λοιπόν, όταν χάνεις μπροστα, χάνεις και πίσω. Όταν το σκορ ανέβαινε υπέρ των Ούγγρων χάσαμε και την ψυχραιμία μας, με αποτέλεσμα να επέλθει κι ένας μικρός εκνευρισμός. Αποχώρησαν και οι δύο βασικοί αμυντικοί μας και το μοιραίο δεν άργησε να έρθει. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε, βάλαμε υποθήκη για το μέλλον με την νεανικη ομάδα που έχουμε και θέλω να πιστεύω οτι αυτή η ομάδα έχει ευοίωνες προοπτικές. Τώρα πάμε για την καλύτερη θέση στα επόμενα δύο παιχνίδια που θα δώσουμε”.

Μανώλης Μυλωνάκης: ” Δυστυχώς σήμερα είχαμε πολύ κακές επιλογές στον επιπλέον παίχτη. Το γεγονός οτι δεν μας βγήκε το παιχνίδι επιθετικά, λειτούργησε κι ανορθόδοξα αμυντικά, αφού δεχθήκαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και επήλθε η διαφορά αυτή στο σκορ, μετά τον εκνευρισμό και τα αμέτρητα λάθη. Πιστεύω οτι η κακή επιθετική μας κίνηση ήταν αυτό που μας κόστισε, πράγμα που είχαμε εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό στα προηγούμενα παιχνίδια. Παράλληλα, σήμερα με την Ουγγαρία δεν μας βγήκε τίποτα με τον παίκτη παραπάνω, γεγονός που επέφερε κέρδος στους αντιπάλους μας. Ελπίζω η συνέχεια να είναι καλύτερη για μας και να ξεχάσουμε γρήγορα τον σημερινό αγώνα, αφου η ομάδα έχει μέλλον και χτίζεται τώρα για το αύριο”.

Κώστας Τσαλκάνης: ” Το ατού μας και το καλύτερο στοιχείο που είχαμε μέχρι τώρα, την εκμετάλλευση στον παίκτη παραπάνω, το ξεχάσαμε σήμερα. Οι αντίπαλοί μας το πέτυχαν στην εντέλεια και έτσι οδηγηθήκαμε στην ήττα από μια μεγάλη ομάδα, όπως ειναι η Ουγγαρία. Άλλο τα φιλικά, κι άλλο το παιχνίδι αυτό που δώσαμε σήμερα, στο οποίο φάνηκε και η διαφορά. Χάσαμε την ψυχραιμία μας από ενα σημείο και έπειτα (από τα μέσα του γ΄ οκταλέπτου), κάναμε  βεβιασμένες επιλογές και ήρθε το κακό. Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες εμφανίσεις και ειναι κρίμα, όταν, μάλιστα, προσπαθούμε για να χτίσουμε κάτι καλό. Ο στόχος για μας έχει επιτευχθεί, είμαστε μια νέα ομάδα και βρισκόμαστε στην τελική οκτάδα, αλλα θα επιδιώξουμε το καλύτερο για τη συνέχεια.”

Σάκης Κεχαγιάς (προπονητής): “Δεν πήγαμε καθόλου καλά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και πολύ ταλέντο, όπως είναι η πολυολυμπιονίκης Ουγγαρία. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα, ως μοναδικό, όπως κάναμε και με τους προηγούμενους, αλλά η επιθετική αστοχία και το γεγονός οτι δεν παίξαμε το 6 στα 6 και τον παίκτη παραπάνω σωστά, όπως κάναμε μέχρι τωρα, μας έβγαλε απο την συνοχή που διαθέτουμε, μας οδήγησε σε λάθη και στην τελική διαφορά στο σκορ. Αμυντικά, όσο ήμασταν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, όλα πήγαιναν καλά, μετά επήλθε αναίτια χαλάρωση πίσω. Δυστυχώς, σε αυτά τα παιχνίδια, εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100%, τότε χάνεις την ψυχραιμία σου και μοιραία έρχονται τα λάθη, οι κακές επιλογές και η εύκολη ήττα. Όταν χάσαμε και τους δυο βασικούς αμυντικούς μας με φάουλ, οι Ούγγροι έκαναν οτι ήθελαν. Προχωράμε όμως και θα δούμε τον επόμενο αντίπαλο (εκτός απροόπτου η Αυστραλία), για να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση. Θέλω να τονίσω πως το μέλλον ανήκει σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω σε όλα τα παιδιά. Ένα κακό απόγευμα, ένα κακό αποτέλεσμα δεν μας πτοεί, συνεχίζουμε για το καλύτερο.”

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …