Τετάρτη , 29 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ…

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ…

Ήταν μια πραγματική εμπειρία, αλλά και ένα μάθημα ζωής για την ομάδα των αθλητικών δημοσιογράφων που πέρασαν το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όχι ως… κρατούμενοι αλλά για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, όπως ήταν η επίσκεψη-ενημέρωση στους χώρους, όπου εξελίσσεται, τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, το πρόγραμμα απεξάρτησης ατόμων, νεαρής κυρίως ηλικίας, και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια, που καταβάλει στον τομέα αυτό το ΚΕΘΕΑ. Το πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία στις ανδρικές και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, αν σκεφτούμε τον τεράστιο «συνωστισμό», που παρατηρείται στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης της χώρας. Δέκα αθλητικοί δημοσιογράφοι, ύστερα από πρωτοβουλία που είχε ο νεαρός δημοσιογράφος και μέλος του ΠΣΑΤ, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αυτό, που δίνει διέξοδο αλλά και ελπίδα απεξάρτησης και αποκατάστασης, περίπου διακοσίων νεαρών ατόμων, που για διαφόρους λόγους ενεπλάκησαν στα δίχτυα των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και βρίσκονται σε κράτηση για διάφορα αδικήματα.

Ο αγώνας που δίνουν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και οι θεραπευτές τους είναι δύσκολος. Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο οποιοσδήποτε περιορίζεται ακόμη και σε πολύ μικρά πράγματα. Σαν κι αυτό λοιπόν, που έκαναν οι δημοσιογράφοι. Είχαν υποσχεθεί να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα στις φυλακές με τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει» και το έκαναν. Όλοι οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν ανάλογα, βέβαια, με την ηλικία και τα κιλά τους. Ωστόσο, χρειάστηκαν ενισχύσεις και από το αντίπαλο «στρατόπεδο» για να τα βγάλουν πέρα…

Έπαιξαν ποδόσφαιρο, ήπιαν καφέ, έφαγαν ένα πεντανόστιμο γεύμα και ένα εξαιρετικό γλυκό, όλα από τα χέρια των παιδιών του προγράμματος, γεγονός που προκάλεσε τα χειροκροτήματα όλων στην κεντρική αίθουσα. Αλλά το καλύτερο σημείο αυτής της επικοινωνίας, ήταν όλα όσα είπαν ο Άλεξ, ο Μαρίνος, ο Μάικ,

ο Κώστας και τα άλλα παιδιά. Αποχωρώντας μετά από τέσσερις και πλέον ώρες παραμονής στο ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει», το σημαντικότερο που κέρδισαν οι δημοσιογράφοι ήταν το χαμόγελο, η ελπίδα και οι ευχαριστίες που εισέπραξαν από τα νεαρά άτομα.

Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε την ηρωική προσπάθεια που καταβάλλουν οι θεραπευτές και οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, στην καθοδήγηση αυτών των παιδιών σε καθημερινή βάση, ενώ ουσιαστική είναι και η συνδρομή της Διεύθυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού, παρέχοντας στο μέτρο του εφικτού διευκολύνσεις για να γίνει όσο γίνεται πιο ανάλαφρη και ανεκτή η κράτησή τους, πίσω από τους υψηλούς μαντρότοιχους και τους σιδηρόφρακτους διαδρόμους στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος. Αξίζει, μαζί με τα συγχαρητήριά μας, προς τους νεαρούς κρατούμενους, που δίνουν πραγματική μάχη για την απεξάρτηση και τη ζωή τους, τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ και βέβαια τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη, που είχε την ιδέα της επίσκεψης αυτής στις φυλακές, να αποδώσουμε ακόμη τα εύσημα στους συναδέλφους Κώστα Βαϊμάκη, Γιάννη Τσαούση, Γιάννη Δάρα, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Μιχάλη Τσώχο, Χρήστο Κοντό, Βασίλη Σαμπράκο, Παύλο Γερακάρη και βέβαια στον ηθοποιό και γνωστό φίλαθλο της ΑΕΚ Χριστόφορο Ζαραλίκο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με τις τοποθετήσεις και το ακαταμάχητο χιούμορ του.

Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι συνάδελφοι έδωσαν μια υπόσχεση: Να μην ξεχάσουν αυτά τα παιδιά, που έχουν ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες και βέβαια από διάφορα στοιχειώδη πράγματα, όπως ένα βιβλίο, ένα DVD και μια καλή κουβέντα, που θα γεμίσει τον χρόνο εγκλεισμού τους, μέχρι να ξαναβρούν τον δρόμο προς την οριστική απεξάρτηση, την ελευθερία και την επανένταξή τους στην κοινωνία.

About

Check Also

Δεν θα ξανακούσουμε το …ΠΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ Έφυγε ο πιο αγνός φίλαθλος

Το «πάμε Εθνικάρα …» δεν θα το ξανακούσουμε στα γήπεδά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο …