Προκριματικά Παγκοσμίου Γυναικών Βόλεϊ

Επιστολή του ΠΣΑΤ στον Υπουργό Εργασίας για την στήριξη των αθλητικών δημοσιογράφων και των μακροχρόνια ανέργων

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αναφέρεται στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η αθλητική δημοσιογραφία λόγω της αναστολής των αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ζητάει την  άμεση στήριξη των αθλητικών συντακτών. Ο ΠΣΑΤ επισημαίνει ιδιαιτέρως την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων.

Σημειώνουμε ότι η επιστολή (Παρασκευή 3 Απριλίου) του ΠΣΑΤ προς τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα είχε θετικά αποτελέσματα αφού επιταχύνεται η διαδικασία για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών εφημερίδων. Επίσης έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε ο αθλητικός Τύπος να συμπεριληφθεί  τελικά στο πρόγραμμα επικοινωνίας  κατά της εξάπλωσης του κορονοΐού.

Το πλήρες  κείμενο της επιστολής:

«Αθήνα, 7 Απριλίου 2020

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), που έχει ιδρυθεί το 1952, και εκπροσωπεί το σύνολο των αθλητικών δημοσιογράφων της χώρας, σας εκφράζει την αγωνία του για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας. Μια κατάσταση που επιδεινώνεται αφού οι αθλητικές δραστηριότητες και στη χώρα μας και διεθνώς έχουν όλες αναβληθεί, λόγω της πανδημίας. Μεταξύ τους  και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε καιρό Ειρήνης, εδώ και 124 χρόνια.

Ο ΠΣΑΤ,  τον οποίο η Πολιτεία (Ν. 2725/99) έχει επισήμως αναγνωρίσει ως παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού, ζητά την άμεση παρέμβασή σας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Συντακτών τους οποίους έχει κτυπήσει η ανεργία.  Στην κατηγορία αυτή, εκτός των μισθωτών, συμπεριλαμβάνονται πολλοί με οποιαδήποτε άλλη σχέσης εργασίας, όπως ημι-απασχόλησης, ορισμένου χρόνου, με σχέση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, καθώς και με ιδιωτικά συμφωνητικά. Δυστυχώς στην εποχή μας η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχει μισθωτή εργασία. 

Κύριε Υπουργέ

Ο ΠΣΑΤ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, αλλά  και γενικότερα απέναντι στην Κοινωνία, ευελπιστεί ότι από την πλευρά σας θα υπάρξει άμεσα μια γενναία πρωτοβουλία  στήριξης τόσο των ανέργων και απλήρωτων συναδέλφων, όσο και των μακροχρόνια ανέργων που ουσιαστικά έχουν βγει εκτός αγοράς εργασίας με την κρίση που βιώνουμε στα ΜΜΕ. Η ανεργία στον κλάδο μας βρίσκεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, κατά πολύ ανώτερα του γενικού μέσου όρου».

                                  Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος             Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου»

 

Από τον ΠΣΑΤ

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…