Τετάρτη , 29 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ανακοινώσεις / ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά κρούσματα βίας (δυστυχώς όχι πλέον πρωτοφανή…) εκφράζει οργή και αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν, ωσάν να μην υπάρχουν στη χώρα πολιτικές ή αθλητικές αρχές, ωσάν να μην υπάρχει αστυνομία και δικαιοσύνη!

Ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών, ως φορέας και εκφραστής των υγιώς σκεπτόμενων αθλητικών συντακτών, δεν είναι δυνατό να μένει απαθής παρατηρητής όσων εξακολουθητικά διαδραματίζονται και να διαπιστώνει ότι, καμιά αρχή, διοικητικό συμβούλιο ομάδας ή πρόσωπο δεν θεωρείται υπεύθυνο και αρμόδιο να παρέμβει δραστικά!

Οφείλουν ΟΛΟΙ  να αντιληφθούν ότι το κλίμα  γενικευμένης ασυδοσίας, αδιαφάνειας, διαπλοκής, ατιμωρησίας και φανατισμού που έχει καλλιεργηθεί χρόνια τώρα στην ελληνική κοινωνία έχει προκαλέσει σήψη και σε όσους μετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στο «σώμα» του ελληνικού αθλητισμού!

Τίποτε όμως από τα παραπάνω δεν μπορεί να δικαιολογήσει  αυτούς που συμπράττουν σε άθλια γεγονότα, όπως και κανέναν απ’ όσους απλώς τα παρακολουθούν, χωρίς να κάνουν τίποτα που να τα αποτρέπει ή να τιμωρεί τους πρωταίτιους…

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ δυστυχώς είναι υποχρεωμένο πάλι να επισημάνει ότι στην έξαρση του φανατισμού και της βίας συμμετέχουν και αθλητικά ΜΜΕ, με την συνεχή προβολή τίτλων, κείμενων ή εκπομπών που υποδαυλίζουν το φανατισμό και προκαλούν  βία μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους!

Ζητούμε από όλους να συναισθανθούν το ρόλο, τις ευθύνες τους και τη φθορά την οποία προκαλούν, ιδίως στη νεολαία και να χειρίζονται όλα τα θέματα με σοβαρότητα, σύνεση, νηφαλιότητα.

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ θα αναλάβει κάθε νόμιμη πρωτοβουλία, ώστε και η  ραθυμία και αδιαφορία των αρχών να σταματήσει  και να λογοδοτήσουν, επιτέλους, όσοι άνθρωποι των ΜΜΕ εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο στη συντήρηση κλίματος άκρατου φανατισμού και βίας στον αθλητισμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΣΑΤ

About admin

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …