Home / Slider / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Βελιγράδι

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Βελιγράδι

Βελιγράδι: Αποστολή ΠΣΑΤ: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

EΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6 – 9 (ΓΥΝΑΙΚΕΣ) [12/1/2016]

Την ήττα με 9 – 6 από την Ουγγαρία γνώρισε η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών στο δεύτερο παιχνίδι της για τον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι.

Οι διεθνείς μας έδειξαν διάθεση και ενέργεια και ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι. Μετά από ένα κλειστό πρώτο οκτάλεπτο που έκλεισε 3 – 2 υπέρ της Ουγγαρίας, η εθνική μας δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό των Μαγυάρων και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία γκολ διαφορά – 6 – 3 και 7 – 4.  Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη έφυγε με τρεις ποινές 4’ και 14’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και πρόσθεσε κι άλλα προβλήματα στην επιθετική απόδοση της ελληνικής ομάδας. «Αχίλλειος πτέρνα» της εθνικής μας ομάδας ήταν οι επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω με ποσοστό 2 στα 10.  Πρώτη σκόρερ για την εθνική μας ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη που πέτυχαν 2 γκολ, ενώ για την Ουγγαρία 2 τέρματα πέτυχε η Ίλλες.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας τώρα η Ρωσία την Πέμπτη 14/1 στις 16.45 (Ώρα Ελλάδος)

Τα οκτάλεπτα: 2- 3, 1 – 2, 2 – 2, 1 – 2

Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά 1, Ιωάννα Χυδηριώτη , Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου 1, Αλεξάνδρα Ασημάκη 2, Αντιγόνη Ρουμπέση 1, Χριστίνα Κώτσια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Ελένη Ξενάκη, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας)

ΣΑΚΗ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

Σημείο – κλειδί που μας στέρησε τη νίκη στο παιχνίδι με την Ουγγαρία ήταν τα άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω για το ομοσπονδιακό προπονητή Σάκη Κεχαγιά.«Νομίζω ότι αυτό που δεν πήγε καλά ήταν ο παίκτης παραπάνω, είχαμε 2 στα 10 και μ’ ένα ποσοστό 20% στον παραπάνω δεν μπορείς να διεκδικήσεις το παιχνίδι. Προχωράμε μ’ αυτό το παιχνίδι σαν οδηγό, να δούμε το τι μπορούμε να βελτιώσουμε ειδικά σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και πάμε για τον επόμενο αντίπαλο που είναι η Ρωσία. Αυτές οι ομάδες όλες θεωρώ ότι είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι. Όλα πιθανά είναι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι η δική μας ομάδα, πως θα βελτιωθούμε παιχνίδι με παιχνίδι και προχωράμε.»

Ο Σάκης Κεχαγιάς αναφέρθηκε στο τι του άρεσε και τι όχι στο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα. «Η ομάδα μπήκε με ενέργεια, με διάθεση να διεκδικήσει το παιχνίδι, παίξαμε καλό λιγότερο. Το πρόβλημα για εμάς ήταν ο παραπάνω που μέχρι τώρα δεν το είχαμε αντιμετωπίσει. Φυσικά σ’ ένα παιχνίδι όλα μπορούν γίνουν, γιατί στα επίσημα παιχνίδια φαίνονται και οι αδυναμίες, οπότε αυτό που με προβλημάτισε είναι ο παίκτης παραπάνω, αλλά θα δουλέψουμε δυο μέρες και θα κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε.»

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Γνώση από τα λάθη και να διόρθωση των λεπτομερειών που μας κράτησαν μακριά από το στόχο στο παιχνίδι με την Ουγγαρία θεωρεί η Άλκηστις Αβραμίδου ότι είναι το επόμενο βήμα.«Θεωρώ ότι μπήκαμε πολύ δυνατά, αλλά νομίζω κάποιες λεπτομέρειες μας στοίχησαν. Δεν έχω αυτή τη στιγμή ακριβή εικόνα του παιχνιδιού, αλλά νομίζω δυο ή τρία γκολ μπήκαν από ριμπάουντ, που δεν τα δέχονται εύκολα οι υπόλοιπες ομάδες. Κάποιες λεπτομέρειες θεωρώ ότι μας στοίχησαν τη νίκη. Είμαστε κοντά. Το επόμενό μας παιχνίδι είναι με τη Ρωσία, θα μελετήσουμε σίγουρα το παιχνίδι και τι λάθη κάναμε κι από εκεί και πέρα πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι να τα διορθώνουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλά παιχνίδια στις πλάτες μας και νομίζω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερες.»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

Στις λεπτομέρειες και στα λάθη που μας στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη στάθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου. «Στο μυαλό μας είχαμε μόνο τη νίκη γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Πιστεύω ότι ενώ στην αρχή το σκορ ήταν πολύ κοντά, κάναμε κάποια λάθη που καθόρισαν το σκορ και η Ουγγαρία βρέθηκε μπροστά και μετά στα τελευταία οκτάλεπτα ήταν πάντα μπροστά. Σίγουρα θα είμαστε προετοιμασμένες για το επόμενο παιχνίδι και ελπίζουμε για νίκη, γιατί είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να δείξουμε αυτό που αξίζουμε. Θα δούμε τα λάθη μας με τον προπονητή, θα σκεφτούμε τι δεν πήγε καλά, γιατί πιστεύω ότι ήμασταν προετοιμασμένες. Τώρα θα το δούμε στο επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να υπάρχει εκεί νίκη, γιατί αυτό θέλουμε να πάμε μπροστά στο γκρουπ, αλλά σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι.» Σε ερώτηση αν μπορούμε να κερδίσουμε τις Ρωσίδες η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν ξεκάθαρη. «Βλέπουμε ένα, ένα τα παιχνίδια, πιστεύω πως ναι, μπορούμε να τις κερδίσουμε. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένες, όπως πιστεύω και σ’ αυτό το παιχνίδι μπήκαμε, απλά κάποια λάθη μας κράτησαν πίσω στο σκορ.»

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …