Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου Βερολίνο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου Βερολίνο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

 

Στην 11η θέση ο Κατραντζής, στη 16η ο Γκολομέεβ στα 100μ ελεύθερο

 

Ο Χρήστος Κατραντζής  και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό στα 100μ ελεύθερο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Οι δύο Ελληνες κολυμβητές αγωνίστηκαν στην 1η σειρά των ημιτελικών, με τον Χρήστο Κατραντζή να σημειώνει  49.07  και  να κατατάσσεται 11ος στο σύνολο και τον Κρίστια Γκολομέεβ να τερματίζει σε 49.73 και την 16η θέση

 

Ο Χρήστος Κατραντζής με τα 49.07 ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Καλάργαρη (49.04 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης τι 2009), ενώ παράλληλα έπιασε το όριο πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

«Τα έδωσα όλα, τουλάχιστον ευχαριστήθηκα την κούρσα, ισοφάρισα το ρεκόρ μου, έπιασα το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν.  Η κούρσα αφήνει μια πίκρα, γιατί ακόμα μια φορά δεν μπόρεσα να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ, το έχασε πάλι για τρία εκατοστά, αλλά όπως είπα ευχαριστήθηκα την κούρσα» δήλωσε ο Χρήστος Κατραντζής.

Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, που το πρωί  σημείωσε ατομικό ρεκόρ είπε:  «Κολύμπησα γρήγορα στην αρχή και μετά δεν είχα δυνάμεις, δεν ξέρω αν ήταν λάθος. Πρέπει να κουράστηκα το πρωί κι ένιωθα πιο βαρύς τώρα. Παρότι συνήθως στον απογευματινό ημιτελικό πας πιο γρήγορα από τον πρωινό προκριματικό, δεν μου βγήκε η κούρσα. Ούτως ή άλλως  το μεγάλο βάρος πέφτει στα 50μ ελεύθερο. Όμως έφτασα σε ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πέτυχα ατομικό ρεκόρ, αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Τώρα έχω μπροστά μου μια ημέρα για να ξεκουραστώ και το Σάββατο να αγωνιστώ στα 50μ ελεύθερο».

 

 

Περισσότερα άρθρα