Home / Slider / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου-Κολύμβηση

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου-Κολύμβηση

Λονδίνο: Αποστολή ΠΣΑΤ (Γιάννης Δημητρόγλου)

Αισιοδοξία στην ελληνική αποστολή για διακρίσεις και… στο βάθος μετάλλιο

Λιγότερο από 24 ώρες απομένουν για την έναρξη των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Λονδίνου και η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη και ανυπομονεί να μπει στη μάχη. Η αισιοδοξία για καλές εμφανίσεις είναι διάχυτη στο «γαλανόλευκο στρατόπεδο», όπου η φετινή αποστολή χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι προπονητές με τους οποίους μιλήσαμε (ορισμένοι φτάνουν σήμερα στο Λονδίνο) δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους, αν και αποφεύγουν να οριοθετήσουν υψηλούς στόχους για τους αθλητές τους. Η λέξη μετάλλιο δεν βγαίνει εύκολα από το στόμα τους, είναι σίγουρο όμως ότι βρίσκεται στο… πίσω μέρος του μυαλού αρκετών εξ αυτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αλέξανδρος Νικολόπουλος (προπονητής των Ανδρέα Βαζαίου και Παναγιώτη Σαμιλίδη): «Καταρχήν να πω ότι θεωρούμε πως αυτή η ομάδα που κατεβαίνει στους αγώνες είναι η πιο δυνατή όλων των εποχών. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν τα ίδια και εμείς να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Για τους δικούς μου αθλητές, εφικτός στόχος είναι η οκτάδα. Από κει και πέρα, βάσει της δυναμικότητας του Ευρωπαϊκού τα πάντα είναι πιθανά. Υπάρχουν κάποια μετάλλια που είναι εφικτά, ενώ κάποια άλλα όχι».

Μάρκος Μανταλούφας (προπονητής της Άννας Ντουντουνάκη): «Η ομάδα που κατεβαίνει σε αυτούς τους αγώνες είναι πολύ δυνατή και είμαι αισιόδοξος. Για τη δική μου αθλήτρια, πιστεύω ότι μπορεί να μπει στον τελικό (σ.σ. των 100μ. πεταλούδα) και να διεκδικήσει μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Στα άλλα δύο αγωνίσματα (σ.σ. 50μ. και 200μ. πεταλούδα) θα είναι επιτυχία αν μπορέσει να περάσει στον ημιτελικό»

Παναγιώτης Βελέντζας (προπονητής των Απόστολου Χρήστου και Οδυσσέα Μελαδίνη): «Στόχος των δύο αθλητών μου είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Δεν έχουμε βάλει όρια στο τι μπορούμε να κάνουμε, δεν θέλω ποτέ να βάζω όρια. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτό το Πρωτάθλημα. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτή την αποστολή. Θεωρώ ότι εκπροσωπούμε την ελληνική κολύμβηση με την καλύτερο δυνατό τρόπο και εύχομαι τα αποτελέσματα να είναι αυτά που περιμένουμε».

Τάσος Καράμπελας (προπονητής του Στέφανου Δημητριάδη): «Για το Στέφανο, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στο Λονδίνο αρχικά είναι να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στον τελικό, όπως πριν δύο χρόνια στο Βερολίνο, και έναν καλύτερο χρόνο, δηλαδή ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Από κει και πέρα, ό,τι άλλο προκύψει καλώς να έρθει… Η αποστολή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους γιατί έχουν πάει πολλές αποστολές μαζί και θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών».

Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης (προπονητής του Χρήστου Κατραντζή): «Έχουμε πάρα πολλούς καλούς και ταλαντούχους αθλητές. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα πάνε καλά, το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Σε ό,τι αφορά το δικό μου αθλητή, είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Χούμας: «Κάθε χρόνο και καλύτεροι»

Την άποψη ότι η φετινή αποστολή είναι η καλύτερη, τουλάχιστον των τελευταίων ετών, επιβεβαιώνει και ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας. Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θέτει ως βασικό στόχο την πρόκριση όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών σε ημιτελικούς και τελικούς, δεν κρύβει όμως την πίστη του για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό είναι η πιο δυνατή των τελευταίων ετών. Υπάρχουν παλιοί έμπειροι κολυμβητές, που έχουν μετάσχει και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και νεότερα παιδιά με διάθεση και ικανότητες να φτάσουν ψηλά. Οι συμμετοχές που είχαμε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν απέδειξαν ότι υπάρχει πρόοδος στην ελληνική κολύμβηση και ότι οι κολυμβητές χρόνο με το χρόνο γίνονται και καλύτεροι», υπογράμμισε ο κ.Χούμας και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που είναι ο προάγγελος των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχουμε ευχάριστα αποτελέσματα. Ο στόχος είναι να μετάσχουν οι κολυμβητές μας σε ημιτελικούς και τελικούς και βεβαίως πάντα υπάρχει ο στόχος κάποιου μεταλλίου, που εγώ πιστεύω ότι θα έρθει. Λίγη υπομονή και πιστεύω να επιβεβαιωθούμε…».

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …