"ΕΦΥΓΕ" Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΕΡΑΛΗΣ

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΕΡΑΛΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών ανακοινώνει την απώλεια του Λευτέρη Γενεράλη, ενός εκ των πρωτοπόρων της αθλητικής δημοσιογραφίας και ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου, ο οποίος «έφυγε» χθες, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Λευτέρης Γενεράλης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1924. Άρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» το 1950, όπου εργάστηκε ως ρεπόρτερ ΕΠΟ. Το 1961, παράλληλα με την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», αρθρογραφεί και στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για πολλά χρόνια και στο ΑΠΕ.

Υπήρξε διακεκριμένος αθλητικός συντάκτης και δάσκαλος για πολλούς από τους νεότερους, πάντοτε ευγενικός, φιλότιμος και αγαπητός στο χώρο. Οι συνάδελφοί του, τον χαρακτήριζαν ηρωικό ρεπόρτερ, λόγω της επιμονής και των τεχνασμάτων που σκαρφιζόταν για την κάλυψη του ρεπορτάζ. Εργάστηκε σκληρά και ευσυνείδητα, σεβόμενος τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά ένα από τα τελευταία ιδρυτικά του μέλη και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του.

Η κηδεία του Λευτέρη Γενεράλη, θα γίνει αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Περισσότερα άρθρα