Πέμπτη , Απρίλιος 2 2020
Home / Ειδήσεις / Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΚΕ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ερώτηση των Βουλευτών Σ. Χαλβατζή, Κ. Καζάκου, Λ. Κανέλλη, Ν. Παπακωνσταντίνου και Γ. Πρωτούλη για τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα στο χώρο των αθλητικών συντακτών , απάντησε, ότι το Σ.ΕΠ.Ε (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), ελέγχει τους χώρους εργασίας, με τους αρμόδιους Επιθεωρητές του.

Στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, τονίζεται ότι, η έρευνα της ασφαλιστικής κάλυψης και η νομιμότητα της απασχόλησης των αθλητικών συντακτών, είναι πρωτεύοντα θέματα  και υπογραμμίζεται, πως οι τοπικές υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ, προκειμένου να επιληφθούν, λόγω αρμοδιότητας.

Από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, έχουν πραγματοποιηθεί 274 έλεγχοι, υποβλήθηκαν 95 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 56 πρόστιμα ύψους 202.500 ευρώ, για διάφορες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

About admin

Check Also

Οδηγίες για την είσοδο των εκπροσώπων του Τύπου στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όπως αυτή περιγράφεται στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Σε συνέχεια της εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που εκδόθηκε χθες 10  Μαρτίου 2020 για …