Η «ασημένια» εθνική πόλο έγραψε Ιστορία και «μίλησε» στις καρδιές μας

Η «ασημένια» εθνική πόλο έγραψε Ιστορία και «μίλησε» στις καρδιές μας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανδρών μας χάρισε η εθνική. Αποκλείοντας το ένα μεγαθήριο μετά το άλλο, με άμυνα για σεμινάρια, έφτασε μέχρι τον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά, δίνοντας συγκλονιστική «μάχη» απέναντι στη «χρυσή γενιά» της πανίσχυρης Σερβίας, για να ηττηθεί με 13-10. 

Το ασημένιο μετάλλιο των ανδρών στο Τόκιο είναι και το δεύτερο της Ελλάδας σε ομαδικό άθλημα στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το ασημένιο της αντίστοιχης εθνικής γυναικών, το 2004 στην Αθήνα.

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιάννης Φουντούλης και οι συμπαίκτες του δεν έκαναν μόνο υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Μίλησαν και στην καρδιά τους, στις «μαύρες» ώρες που η Ελλάδα παραδινόταν στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκίνησαν επίσης με την ενσυναίσθησή τους, όχι μόνο με τις

δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά και με την απόφασή τους να παραχωρήσουν το μισό ποσό από πριμ ιδιωτικής πρωτοβουλίας (από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη), ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Ο ΠΣΑΤ συγχαίρει την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα πόλο των ανδρών για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και προσμένει σε πολλές ακόμη επιτυχίες το 2024 στο Παρίσι

Σας ευχαριστούμε

Θοδωρή Βλάχο (Προπονητής) και Γιάννη Φουντούλη, Μάνο Ζερδεβά, Κωνσταντίνε Γενηδουνιά, Δημήτρη Σκουμπάκη, Μάριε Καπότση, Αλέξανδρε Παπαναστασίου, Γιώργο Δερβίση, Στέλιο Αργυρόπουλε-Κανακάκη, Κωνσταντίνε Μουρίκη, Χριστόδουλε Κολόμβε, Κώστα Γκιουβέτση, Άγγελε Βλαχόπουλε και Κώστα Γαλανίδη!

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…