Σάββατο , 25 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Breaking News / Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζει: Ο ΠΣΑΤ εποπτεύων φορέας για τα ΜΜΕ στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζει: Ο ΠΣΑΤ εποπτεύων φορέας για τα ΜΜΕ στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

“Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζεται ότι, για την τήρηση των μέτρων στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα αθλημάτων που έχουν εγκριθεί από την ΥΕΕ της ΓΓΑ και αφορούν ειδικότερα στα ΜΜΕ, εποπτεύων φορέας είναι και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
Υπενθυμίζεται πως η είσοδος των δημοσιογράφων μελών του ΠΣΑΤ στα γήπεδα όλης της χώρας ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία (άρθρα 54 παρ. 3 και 134 παρ. 9 του 2725/99 και την ερμηνευτική απόφαση 18668/22-04-2005 του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού) και για αυτόν τον λόγο τα μέλη του ΠΣΑΤ θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις διαπιστεύσεις που εκδίδονται για τις αθλητικές συναντήσεις.
Για την απρόσκοπτη άσκηση των αρμοδιοτήτων του ΠΣΑΤ σε αυτήν την κατεύθυνση δύναται να εκδίδονται έως και δυο διαπιστεύσεις αποκλειστικά σε μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου για κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, πέραν του αριθμού των δημοσιογράφων που εισέρχονται στην εγκατάσταση σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι ομοσπονδίες, καθώς και οι διοργανώτριες αρχές πρωταθλημάτων και γενικά αθλητικών εκδηλώσεων, οφείλουν να συνεργάζονται με τον ΠΣΑΤ (όπως εξάλλου συνέβαινε και προ πανδημίας) σε όλα τα θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ και φυσικά για την συνεπή τήρηση των διατάξεων των υγειονομικών αγωνιστικών πρωτοκόλλων σχετικά με την είσοδο δημοσιογράφων, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στην ειδική σελίδα της ΓΓΑ”.

About Evdokia Lamprou

Check Also

Δεν θα ξανακούσουμε το …ΠΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ Έφυγε ο πιο αγνός φίλαθλος

Το «πάμε Εθνικάρα …» δεν θα το ξανακούσουμε στα γήπεδά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο …