Home / Αρχείο / Η Εθνική προδόθηκε από την υποδοχή κι έχασε (3-1) από την Ουγγαρία

Η Εθνική προδόθηκε από την υποδοχή κι έχασε (3-1) από την Ουγγαρία

Αποστολή ΠΣΑΤ: Προκόπης Κόγκος

Αν και ξεκίνησε δυνατά η εθνική ομάδα των γυναικών «προδόθηκε» από τα άσχημα ποσοστά υποδοχής με αποτέλεσμα να ηττηθεί εκτός έδρας με 3-1 (22-25, 25-19, 25-11, 25-17) σετ από την Ουγγαρία στο β΄ ημιτελικό του european league και σε συνδυασμό με την ήττα στο πρώτο παιχνίδι να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τον τελικό της διοργάνωσης.

Ντέρμπι ήταν το πρώτο σετ του ημιτελικού, με τις δυο ομάδες να κάνουν λάθη στην υποδοχή και να συμβαδίζουν στο σκορ. Μετά το 10-10, η εθνική μας ομάδα βελτιώθηκε στην υποδοχή, η Χριστόδουλου μοίρασε σωστά το παιχνίδι και με τις Βασιλαντωνάκη-Μερτέκη να βρίσκουν ρυθμό προηγήθηκε με 15-10 και 18-11.

Ο τεχνικός της Ουγγαρία, Ντε Μπραντ προσπάθησε να αντιδράσει στο 18-11 και προχώρησε σε διπλή αλλαγή (πέρασε την ακραία Μπάλαγκ στη θέση της Λίλιομ και την πασαδόρο Κότελ στη θέση της Τάλας), μια κίνηση που σε συνδυασμό με ότι το μπλοκ προσαρμόστηκε βοηθήσει να ψαλιδίσει την διαφορά στο 15-19 και 19-20 όμως τα κορίτσια του Καλμαζίδη δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με σωστές επιλογές στην επίθεση, διατήρησε την διαφορά και πήρε το σετ με 25-22.

Οι γηπεδούχες με «όπλο» το σερβίς προσπάθησαν να πιέσουν την υποδοχή της Ελλάδας και εν μέρει το κατάφεραν αποκτώντας μια μικρή διαφορά με 7-5 και 10-7 όμως τα σερβίς της Βασιλαντωνάκη έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (11-11) για να ακολουθήσει νέα μάχη με τις δυο ομάδας να πηγαίνουν χέρι-χέρι αλλά το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη έχασε δυο κόντρα μπάλες και η Ουγγαρία προηγήθηκε με 19-16 και με τα λάθη της Χαντάβα, πήρε κεφάλι με 22-16.

Σε εκείνο το σημείο ο Καλμαζίδης έριξε στο παιχνίδι της Νομίκου αντί της Χαντάβα για να βελτιωθεί η υποδοχή όμως η Ουγγαρία δεν έκανε λάθη με αποτέλεσμα να διατηρήσει την διαφορά και να πάρει το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ, η Ουγγαρία και πάλι με όπλο το καλό σερβίς της Σέλες, δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή της εθνικής η οποία ξεκίνησε με ακραίες τις Νομικού-Μερτέκη με αποτέλεσμα να προηγηθεί γρήγορα με 4-0 και 7-3 .Οι γηπεδούχες με την Χόρβαρθ να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα και σε συνδυασμό με το τακτικό μπλοκ, ανέβασαν την διαφορά στο +6 (13-7) και +8 (16-8). Στο 18-8, μπήκε στο ματς η Κιόση αντι της Βασιλαντωνάκη, η Βεργίδου αντί της Χριστοδούλου και η Καββαδία αντί τη Λαμπρούση όμως το σκηνικό δεν άλλαξε, η Ουγγαρία συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική υποδοχή και σε συνδυασμό με το καλό μπλοκ, πήρε εύκολα το σετ και έκανε το 2-1.

Στο τέταρτο σετ, οι Ουγγαρέζες συνέχισαν να πυροβολούν στο σερβίς και πλέον πίεζαν την Νομικού από την στιγμή που η Χαντάβα ήταν στο πάγκο με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 8-4. Η είσοδος της Χαντάβα στο ματς και τα σερβίς έκαναν το σκορ 8-7 και στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (11-9, 12-10) αλλά και πάλι το συγκρότημα του Ντε Μπραντ πήρε κεφάλι στο σκορ με 16-10 χάρη στην αδυναμία της Ελλάδας να τελειώσει τις επιθέσεις αλλά και το καλό μπλοκ. Τα λάθη στην υποδοχή συνεχίστηκαν για τις διεθνείς μας και σε συνδυασμό ότι δεν υπήρχε μπλοκ, η Ουγγαρία διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 25-17 και την κατάκτηση της νίκης με 3-1.

 Τα σετ: 22-25, 25-19, 25-11, 25-17.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ντε Μπραντ): Λιλιομ 1 (1 άσο, 57% υποδ.) Σάντορ 25 (24/44 επ. 1 ασό), Τάλας 4 (2 άσοι), Βάτσι 3 άσοι), Χόρβαθ 2 άσοι, 2 μπλοκ, 12/28 επ.), Κιότελ λ (47% υπ.), (Σόκμαρι 1 (1 άσο), Πάλαγκ7 (5/12 Επ., άσο, 1 μπλοκ).

ΕΛΛΑΔΑ (Καλμαζίδης): Βασιλαντωνάκη 11 (10/23 επ, 1 μπλοκ), Λαμπρούση 5 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Μερτέκη 9 (8/23 επ. 1 άσο), Γιώτα 12 (4/9 επ. 8 μπλοκ), Χαντάβα 5 (5/18 επιθ., 1 άσο, 27% υπ.) Χριστοδύλου 2, Αρτακιάνου λ. (67%), Νομικού 4 (4/12 επιθ.) Κιόση 2 (2/8 επιθ), Βεργίδου, Κελεσίδου, Καββαδία.

Δηλώσεις

Καλμαζίδης: «Κάναμε πολλά λάθη»

Εμφανώς στενοχωρημένος ο προπονητής εθνικής ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: «Υπάρχει απογοήτευση γιατί ξεκινήσαμε δυνατά, μετά το πρώτο σετ όμως ήρθαν πολλά λάθη και είναι ενδεικτικό ότι συνολικά κάναμε 30 λάθη. Κρίμα γιατί έβλεπα ότι η Ουγγαρία είχε πολύ άγχος στο ξεκίνημα και έλπιζα οτι θα το εκμεταλλευτούμε ωστόσο τα πολλά λάθη σε υποδοχή αλλά και στο σερβίς δεν μας άφησα και ετσι γνωρίσαμε την ήττα».

Χανταβα: «Δεν πιάσαμε ρυθμό»

Από τις αθλήτριες, η Ευα Χαντάβα, τόνισε: «Ξεκινήσαμε καλά αλλά δυστυχώς μετά το πρώτο σετ, κάναμε πολλά λάθη στην υποδοχή και ετσι δεν μπορούμε να πιάσουμε ρυθμό, δεν μπορούσε να γίνει σωστή ανάπτυξη και η Ουγγαρία το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στην νίκη. Δεν ξερω τι έγινε όμως κάναμε πολλά λάθη.

Μαυρομάτης: Δε θα αργήσουν να έρθουν τα αποτελέσματα

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Αχιλλέας Μαυρομάτης που βρέθηκε στο Σομπατέι της Ουγγαρίας, δήλωσε: Η εθνική γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο European league κάνοντας ένα βήμα προς το στόχο να είναι ανταγωνιστική και αξιόμαχη ως προς το μέλλον. Η προσπάθεια όλων μας θα συνεχιστεί και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν τα αποτελέσματα. Θελω να δώσω συγχαρητήρια σε παίκτριες και τεχνικό team για την συνολική τους παρουσία στο European league».

About

Check Also

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς …