Έως την Τρίτη 20 Απριλίου η ψηφοφορία για τους κορυφαίους του 2020

Η Προκήρυξη για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προκηρύσσει και φέτος τα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2021, για τους συναδέλφους – μέλη του Συνδέσμου. Για λόγους κατανοητούς είναι ενδεχόμενο η τελετή βράβευσης να γίνει σε ανοικτό χώρο και νωρίτερα χρονικά, σε σχέση με το παρελθόν.

Οι υποψηφιότητες, για τα 24α βραβεία, μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία του ΠΣΑΤ, με θέματα που έχουν δημοσιευθεί, μεταδοθεί και παρουσιαστεί, από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Όροι και  προϋποθέσεις, για τη συμμετοχή στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2021:

 1. Ο υποψήφιος, δεν μπορεί να αυτοπροταθεί. Απαιτείται η υπογεγραμμένη πρόταση δύο (2) συναδέλφων, μελών του ΠΣΑΤ, με την απαραίτητη υπενθύμιση, τόσο οι προτείνοντες όσο και ο προτεινόμενος να είναι ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ στο Σύνδεσμο
 2. Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2021, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι συνάδελφοι που βραβεύτηκαν το 2020
 3. Η πρόταση μπορεί να αφορά, Συνέντευξη, Άρθρο, Έρευνα, Σχόλιο, Ρεπορτάζ, γενικά δημοσιογραφικό προϊόν, σε Έντυπα και Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, Ιστοσελίδες, WEB TV
 4. Αναλόγως με τις κατατεθειμένες προτάσεις, διαμορφώνονται και οι επί μέρους κατηγορίες προς Βράβευση
 5. Τα προτεινόμενα θέματα, θα πρέπει να είναι στην αυθεντική τους μορφή, χωρίς εκ των υστέρων διορθώσεις
 6. Στην περίπτωση που το προτεινόμενο θέμα αποτελεί αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, απαιτείται η ονομαστική αναφορά των συναδέλφων που μετείχαν σ’ αυτή και είναι φυσικά Μέλη του Συνδέσμου
 7. Σ’ ότι αφορά τα προτεινόμενα θέματα συναδέλφων φωτορεπόρτερ, Μελών του ΠΣΑΤ, αυτά μπορεί να είναι το ανώτερο έως τρία (3) για τον καθένα
 8. Στις επί μέρους Κατηγορίες, θα πρέπει να είναι δύο (2) ή περισσότερες οι υποψηφιότητες, για να υπάρξει σχετική απόφαση Βράβευσης από την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ
 9. Τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, έχουν το δικαίωμα, πέραν των υποψηφιοτήτων που κατατίθενται, να προτείνουν κι αυτά θέματα προς Βράβευση
 10. Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2021 δεν δικαιούνται να μετέχουν, ως υποψήφιοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη της επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων.
 11. Τα προτεινόμενα προς Βράβευση θέματα, θα πρέπει να αποσταλούν, ή κατατεθούν στα γραφεία του ΠΣΑΤ (Ασκληπιού 3, Αθήνα), με την ένδειξη «Για Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων» σε φάκελο, ή ηλεκτρονικά (psatds@gmail.com) το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Οι Συγγραφείς Συνάδελφοι

Στην εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων 2020, όπως κάθε χρόνο, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει και τους συναδέλφους – συγγραφείς βιβλίων, εντός του 2021.

Εισαγωγή σε ΑΕΙ

Στην ίδια εκδήλωση επίσης, θα τιμηθούν και τα παιδιά των συναδέλφων – μελών του ΠΣΑΤ που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το 2021.

Ο ΠΣΑΤ, καλεί τους συναδέλφους – συγγραφείς να αποστείλουν αντίτυπο του εκδοθέντος βιβλίου τους, στο συγκεκριμένο διάστημα στα γραφεία του Συνδέσμου. Επίσης καλεί και τους συναδέλφους των οποίων τα παιδιά τους έχουν εισαχθεί  στα ΑΕΙ το 2021, να ενημερώσουν σχετικά τον ΠΣΑΤ.

Την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, η οποία λειτουργεί βάσει του Καταστατικού μας (άρθρο 20, παρ. γ’) και οι αποφάσεις της δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαρτίζουν οι συνάδελφοι μέλη:

Πέτρος Λινάρδος, Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη, Μάκης Παπαζήσης και εκ μέρους του Δ.Σ. ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου.

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…