Η Συνέντευξη Τύπου για τα “Παναγούλεια - Ειρηνοδρομία 2018”.

Η Συνέντευξη Τύπου για τα “Παναγούλεια – Ειρηνοδρομία 2018”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου, στο Δημαρχείου του Αγ. Δημητρίου, η δεύτερη και τελευταία Συνέντευξη Τύπου για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2018, καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Παναγούλη και τον μεγάλο αγώνα δρόμου για την ειρήνη και την ελπίδα, την Ειρηνοδρομία.

Στη Συνέντευξη Τύπου, συμμετείχε με μεγάλη χαρά ο Μανόλο Χιμένεθ, ο Ισπανός Τεχνικός της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, που σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε το έναυσμα σε πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στον αθλητισμό. Συνεχάρη το Δήμο για τη διοργάνωση της Ειρηνοδρομίας, μια διοργάνωση για την οποία νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος που στηρίζει. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως πάνω απ’ όλα πρέπει να μπαίνει ο άνθρωπος, ενώ οι μεγάλες αξίες, όπως η ειρήνη που είναι το ζητούμενο σε αυτού του είδους τις μαζικές διοργανώσεις, είναι ικανές να επηρεάσουν και εκείνους που παίρνουν τις μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις στον κόσμο. Τέλος, υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ κερδίσει το κύπελλο το Σάββατο, εκείνος θα είναι παρών στην Ειρηνοδρομία την Κυριακή.

Σημαντική στιγμή της Συνέντευξης Τύπου ήταν η συμμετοχή της 12χρονης πρωταθλήτριας, αθλήτριας του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Γλυκερίας Σκάρκου, η οποία πέρσι κέρδισε τα 2,5χλμ της Ειρηνοδρομίας, αλλά κυρίως, έκανε την τεράστια έκπληξη φέτος όταν τερμάτισε 3η στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ένα πολλά υποσχόμενο αστέρι, η μικρή Γλυκερία συγκίνησε όλους με τα λόγια της για το πόσο υπερήφανη νιώθει που συμμετέχει για ακόμη μια φορά στην Ειρηνοδρομία, έναν αγώνα στον οποίο οι πολίτες πρέπει να είναι παρόντες και να χειροκροτήσουν πάνω απ’ όλα τα παιδάκια με τις ειδικές ανάγκες που θα τρέξουν, αναφερόμενη στα 1000μ ΑΜΕΑ, την ειδική διαδρομή ευαισθησίας της Ειρηνοδρομίας.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Λεωνίδας Μίαρης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, Κώστας Χριστοδουλής, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Σπήλιος Διαβολίτσης, η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συντοπίτης μας κ. Δημάκος, και ο Πρόεδρος του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και επικεφαλής της υγειονομικής μονάδας της Ειρηνοδρομίας, ιατρός κ. Καρδαράς. Τέλος, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Καρανικόλας και ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες της Ειρηνοδρομίας και των σημαντικών συνεργειών, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ημέρας του αγώνα, αλλά και η μεγάλη επιτυχία που αναμένεται να έχει η φετινή Ειρηνοδρομία αφού ο όγκος των εγγραφών ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με 2.000 δρομείς να έχουν εγγραφεί ήδη στις τέσσερις αποστάσεις: 10χλμ, 5χλμ, 2.5χλμ και 1000μ ΑΜΕΑ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των Παναγουλειών 2018, που φέτος θα πραγματοποιηθούν 11-12-13 Μαΐου και θα είναι αφιερωμένα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Με τη συμπλήρωση των 42 χρόνων από τον τραγικό χαμό του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα επιχειρήσει, για ακόμη μια χρονιά -όπως με συνέπεια κάνει τα τελευταία 37 χρόνια- να τιμήσει με σεβασμό και αγάπη τη μνήμη του σπουδαίου άνδρα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Εμπορικού Δ/ντή της εταιρείας GAP, κ. Σκουλικαρίτη Λεωνίδα. Το εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας GAP, εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο από το 1949 και μεταξύ άλλων παράγει τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL που φέτος τρέχουν στη γειτονιά τους και συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Ειρηνοδρομία ως Μεγάλος Χορηγός.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα» καθώς ο κοινωνικός φορέας που θα υποστηρίξει η Ειρηνοδρομία είναι ο Σύλλογος ‘ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’, που θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες την ημέρα του αγώνα για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών. Η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθιστά όλους τους συμμετέχοντες όχι μόνο υπερήφανους, αλλά και γεμάτους ευθύνη, ώστε τα μηνύματα της ειρήνης και της ελπίδας να διαδοθούν όσο το δυνατόν πιο δυνατά και μακριά».

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…