Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Home / ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ / Θλίψη στον ΠΣΑΤ για την απώλεια του Γιάννη Μπεχράκη

Θλίψη στον ΠΣΑΤ για την απώλεια του Γιάννη Μπεχράκη

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του μέλους του και εκ των κορυφαίων φωτορεπόρτερ του κόσμου, Γιάννη Μπεχράκη, ενός ανθρώπου που διαφήμισε μέσω της δουλειάς του και της επαγγελματικής ακεραιότητας του, την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη.

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και το 2016 είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την προσφυγική κρίση. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του έχει καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2016, ο ΠΣΑΤ τον τίμησε στη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων, για την μεγάλη του προσφορά.

Τον τελευταίο καιρό έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, από την οποία όμως, δεν κατάφερε να βγει νικητής.

About Evdokia Lamprou

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …