Είσοδος δημοσιογράφων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Ιδιαίτερα σημαντικές οι εισηγήσεις της 2ης ημέρας του Θερινού Σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με τρεις (3) ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ομιλίες –εισηγήσεις, από δύο καθηγητές Πανεπιστημίων και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS Europe), συνεχίστηκε σήμερα (2/10) το πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν, όλα τα τμήματα της πρώτης τάξης του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρέθηκαν με τους καθηγητές τους ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητικούς συντάκτες, προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και οι τοπικές αρχές της περιοχής.

Η επιμορφωτική διαδικασία ξεκίνησε με τον Καθηγητή, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Βέγλη, να τοποθετείται για την κρίση στα ΜΜΕ, τα νέα μέσα και τα νέα εργαλεία για τη δημιουργία, διανομή και κατανάλωση ειδήσεων.

Στο βήμα ανέβηκε αμέσως μετά, ο δημοσιογράφος, γενικός γραμματέας της AIPS Europe, Τσαρλς Καμενζούλι. Η ομιλία του είχε θέμα: «Αθλητικά μέσα: από την ιστορία στην πραγματικότητα – κοινωνικά μέσα». Ξεκίνησε με μία ιστορική αναδρομή στην αθλητικογραφία, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Το πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Γιώτας Αντωνοπούλου, με θέμα «Το “ψευδοβίωμα” ως εγγενής λειτουργία της κινούμενης εικόνας και οι επιπτώσεις του στην Αθλητική Βία». 

Η κυρία Αντωνοπούλου έθεσε στους παρευρισκόμενους το ερώτημα αν θα πρέπει να δείχνουν τα ΜΜΕ σκηνές βίας και αναπτύχθηκε διάλογος, με ειδική αναφορά στη βία εντός και εκτός γηπέδων.

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας της δημοσιογράφου και μέλους του Συνδέσμου, Ήρας Νικολετοπούλου με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ποιος είναι ο ρόλος των αθλητικών οργανισμών στο χτίσιμο και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης των οπαδών».

Το υπόλοιπό πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09:00: «Η εμπειρία του Ρίο», Βασίλης Κουτρουμάνος, Φωτορεπόρτερ

10:00: «Στο παρα πέντε για το Ρίο: Υφιστάμενη κατάσταση, παράμετροι και παρακαταθήκες του ελληνικού Αθλητισμού», Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και Πρόεδρος ΣΕΟ, Έυη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος ΣΕΟ, Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης και Γενική Γραμματέας ΣΕΟ

11:30: «New Media – Η κρίση στον Τύπο», Βασίλης Σκουντής, Δημοσιογράφος

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09:00: Στρογγυλή τράπεζα: Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαραθώνιας Κολύμβησης, Περικλής Ιακωβάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου, Νίκος Γέμελος, Ομοσπονδιακός τεχνικός Κολύμβησης

11:00: Παρεμβάσεις Συνέδρων – Συμπεράσματα

12:30: Λήξη εργασιών – Παραλαβή βεβαιώσεων

 

Φωτογραφική κάλυψη Βασίλης Κουτρουμάνος 

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…