Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Slider / Μέλη του ΠΣΑΤ πρωτοστάτησαν στο κύμα αλληλεγγύης για παιδιά με αναπηρία του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Μέλη του ΠΣΑΤ πρωτοστάτησαν στο κύμα αλληλεγγύης για παιδιά με αναπηρία του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (Επικουρικό Ταμείο και Μορφωτικό Ίδρυμα) και η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του  ΠΣΑΤ, μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών ΕΕΕΕΚ Βόλου, το Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού απέναντι στην αναπηρία.

 Η έκθεση φωτογραφίας «Βόλος η πόλη μου», του μέλους του ΠΣΑΤ Ελένης Παπαθανασίου – Αποστολάκη, που φιλοξενήθηκε στο κτίριο – σημείο αναφοράς για το Βόλο, την Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (χορηγία του επιχειρηματία Μίλτου Μουστακαλή και της Λέσχης Κοινωνίας Βόλου), σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Την επισκέφθηκαν συνολικά πάνω από 4000 Βολιώτισσες και Βολιώτες κάθε ηλικίας, ενώ πουλήθηκαν 296 φωτογραφίες τυπωμένες σε καμβά διαφόρων διαστάσεων. Ο συνολικός τζίρος της έκθεσης έφτασε τα 10.190 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων επανατυπώσεων φωτογραφιών και εξόδων συσκευασίας ανήλθαν σε 2.182, 25 ευρώ. 

Έτσι, οι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και του ΠΣΑΤ, προσφέραμε συνολικά για τον ιερό σκοπό της αγοράς ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές με αναπηρία το ποσό των 8.007,75 ευρώ. Κυρίως όμως, υψώσαμε όλοι μαζί τείχος προστασίας, απέναντι σε κάθε είδους αναλγησία και ρατσισμού, απέναντι σε παιδιά με αναπηρία που έχουν δικαίωμα στη μάθηση και στη ζωή.

Τα χρήματα παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από την Ελένη Παπαθανασίου – Αποστολάκη, στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας και Φίλων ΕΕΕΕΚ Βόλου κ. Ράνια Καρανικόλα, παρουσία των προέδρων Δημήτρη Χορταργιά, Σωτήρη Κέλλα, της διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ Βόλου Φωτεινής Γρηγορίου και του προέδρου της Ένωσης Γονέων δημοσιογράφου Ηλία Κουτσερή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Δημήτρης Χορταργιάς, και ο πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου Σωτήρης Κέλλας, όσο και η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας Ελένη Παπαθανασίου – Αποστολάκη είναι εδώ και χρόνια μέλη του ΠΣΑΤ.

Το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στη βολιώτικη κοινωνία που αγκάλιασε τη συγκεκριμένη δράση, ενώ μέσα στο Φεβρουάριο, αναμένεται να γίνει πράξη η αγορά λεωφορείου για τα παιδιά με αναπηρία του ΕΕΕΕΚ Βόλου, αφού και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου προσέφερε 60.000 ευρώ για τον συγκεκριμένο σκοπό.

 

About Evdokia Lamprou

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …