Home / Slider / Μεγάλη επιτυχία για την διημερίδα Αθλητικού Τουρισμού στην Κρήτη

Μεγάλη επιτυχία για την διημερίδα Αθλητικού Τουρισμού στην Κρήτη

Με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 22 & 23 Ιανουαρίου 2016 Διημερίδα με θέμα «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες-Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης», που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, στο ξενοδοχείο Galaxy.

Στην Διημερίδα αναπτύχθηκαν εισηγήσεις για τη σχέση Αθλητικού και Πολιτιστικού Τουρισμού, τις μορφές και τα είδη του Αθλητικού Τουρισμού, καθώς και την αναζήτηση βέλτιστων καλών πρακτικών, τις Δημόσιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις και τις προοπτικές αξιοποίησης για τις δράσεις του, τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που με επιτυχία διοργάνωσε η Κρήτη, καθώς και πληροφορίες για τη δυνατότητα φιλοξενίας αθλητικών γεγονότων από ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον γκολφικό τουρισμό από τον επιχειρηματία Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος βάζει το δικό του λιθαράκι για την ανάπτυξη του γκολφ στην Κρήτη, ενώ ο διεθνής βετεράνος μπασκετμπολίστας Θοδωρής Παπαλουκάς παρέθεσε την εμπειρία του από διεθνείς διοργανώσεις και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Περιφέρειας για ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου, για τη συμβολή των μεγάλων διοργανώσεων στον Αθλητικό Τουρισμό και μάλιστα στην Κρήτη, που το περασμένο καλοκαίρι φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20 και U19.

Οι δημοσιογράφοι Δήμος Μπουλούκος, Μάκης Τσίλκος και Φάνης Σκύφτας από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν στους τρόπους προβολής του Αθλητικού Τουρισμού από τα ΜΜΕ με βάση την εμπειρία και τις πρακτικές που ακολουθούνται, τονίζοντας οι δύο τελευταίοι και τον ρόλο της σχετικής εκπομπής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ (Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης), με θέμα τον Αθλητικό Τουρισμό, την οποία και επιμελούνται.

Στην έναρξη των εργασιών της Διημερίδας, χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, που εξήραν το ρόλο της Διημερίδας και τόνισαν ότι η Κρήτη μπορεί και έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει τόπο αθλητικού προορισμού, αρκεί να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων και της Πολιτείας.

Στις εργασίες της Διημερίδας, που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να επιτευχθούν στην πορεία οι στόχοι της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και του Αθλητικού Τουρισμού στην Κρήτη, παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος.

Με την ολοκλήρωσή της, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές του Ηρακλείου, που μπορούν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το «The Crete Golf Club», «Δύο Αοράκια» και το Παγκρήτιο.

Ο ΠΣΑΤ από την πλευρά του αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο την Περιφέρεια Κρήτης όσο και τον Δήμο Ηρακλείου για την σημαντική συμβολή τους στη συνδιοργάνωση, καθώς επίσης τους συναδέλφους και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης-Αιγαίου, Αντώνη Παπουτσάκη, Όλγα Σουτζή και Στέλιο Σβολιαντόπουλο για την εξαιρετική διοργάνωση και συνεργασία στη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών.

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …