Μεγαλούργησε η Εθνική πόλο ανδρών, που υπέταξε με 8-7 την Ισπανία

Μεγαλούργησε η Εθνική πόλο ανδρών, που υπέταξε με 8-7 την Ισπανία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Eλλάδα-Ισπανία:  Μεγαλούργησε με ατσάλινη άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση η Εθνική μας που υπέταξε με 8-7 την Ισπανία.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, επί της Ισπανίας με 8-7 ,έχοντας όλους τους παίκτες σε σπουδαία μέρα, και πήρε την πρωτιά στον όμιλο. Υπέροχοι ήταν οι Τσαλκάνης, Αφρουδάκης, Βλαχόπουλος, Φουντούλης,  χωρίς να υστερήσει κανένας, αφού με ασφυκτική άμυνα έκοψαν από νωρίς τα…φτερά και λόγω έδρας, των “φλουρί ας ρόχας”.

Πολύ καλό το πρώτο οκτάλεπτο για την Εθνική μας, αφού με ιδανική άμυνα δεν επέτρεψε στους Ισπανούς, παρά μόνο με πέναλτι του Γκιγιέρμο Μολίνα να προηγηθεί στο 5.07, στην συνέχεια όμως είχε τον έλεγχο και ισοφάρισε με ένα υπέροχο γκολ του Βαγγέλη Δελάκα. Αυτό ήρθε μετά από έξυπνη πάσα του Αφρουδάκη, στην καρδιά της άμυνας των Ισπανών κι εκτελέστηκε έξοχα από τον Δελάκα, κάνοντας το 1-1 στο 1.34, σκορ με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Πιο δυνατή συνέχισε η Εθνική μας στο δεύτερο οκτάλεπτο, έχοντας αυτή την φορά και τον για ένα ακόμη ματς υπέροχο, Κώστα Τσαλκάνη, που κατέβασε ρολά κι έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης, αφού με δυο γκολ του Μυλωνάκη, στο 6.35 και στο 2.18 (θύμισε το παιχνίδι που έκανε με τους Μαυροβούνιους), ανέβασε το σκορ σε 3-1 κι έκλεισε το ημίχρονο (2-0 η 2η περίοδος) για την εθνική μας.

Στο 3ο οκτάλεπτο, δίπλα στον εξαίσιο Τσαλκάνη, ακολούθησαν σε επιθετικό κρεσέντο  αυτή την φορά, ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης και ο πάντα σταθερός Γιάννης Φουντούλης και με δυο γκολ αυτός (3.59 και 3.05) κι ένα ο αρχηγός (4.43), ανέβασαν το σκόρ στο 6-3, αφού είχε κάνει αρχικά το 2-3 ο Μολίνα και στη συνέχεια το 3-5 ο Ζιράνι.  Ήταν το καλύτερο και πιο εντυπωσιακό οκτάλεπτο του αγώνα, αλλά ήδη οι διαιτητές φόρτωσαν με φάουλ τους παίκτες μας, παίζοντας 100% έδρα, με αποτέλεσμα να χάσουμε νωρίς τους δυο καλύτερους αμυντικούς μας, Δελάκα και Ποντικέα.

Η ελληνική ψυχή, όμως, μέτρησε και στο 4ο οκτάλεπτο. Από τη μια ο Τσαλκάνης, από την άλλη όλοι οι άλλοι εξαιρετικοί παίκτες, όπως π.χ. οι Μυκωνάκης και Βλαχόπουλος που πέτυχαν τα 2 γκολ σε αυτή την περίοδο και με ηγέτη τον εκπληκτικό αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη πέτυχαν τη νίκη με 8-7 και την πρωτιά στον όμιλο. Όλοι τους ήταν υπέροχοι, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί έκαναν την μεγάλη αντεπίθεση, με ηγέτη τον Μιγκέλ (3 γκολ στην περίοδο αυτή) και τον Μολίνα, αλλά ο Άγγελος Βλαχόπουλος έβαλε το…κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας με το κρίσιμο γκολ στο 2·24 πριν το τέλος, κάνοντας το καθοριστικό 8-6, αφού απλά οι Ισπανοί μείωσαν με τον Μιγκέλ σε 8-7.

Αντίπαλος της Εθνικής μας θα είναι στην επόμενη φάση η Νότια Αφρική.

Διαιτητές ήταν οι: Κοριζνα (Πολωνία), Μπιανκι(Ιταλία).

ΕΛΛΑΔΑ (Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης3, Φουντούλης2, Αφρουδάκης 1, Δελάκας1, Μουρίκης, Βλαχόπουλος1, Κολόμβος, Γούνας, Ποντικέας, Γουβής

ΙΣΠΑΝΙΑ (Αγκιλαρ): Αγκιλαρ, Μουναριθ, Ντέ Λερα, Μολινα3, Ζιρανι 1, Εσπανιολ, Περονε, Μιγκελ 3, Αλαρκον, Βάλες, Εστρανι, Γκαρσια, Λοπεζ.

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…