Τετάρτη , 29 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ανακοινώσεις / ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΣΕΦ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΣΕΦ

Το ζήτημα της προστασίας των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του καθήκοντός τους στους χώρους των ΜΜΕ  του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, εξετάστηκε διεξοδικά στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος Παύλος Γερακάρης, ο Β΄ αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Ευσταθίου και ο ταμίας Τάσος Αντωνίνης, με την πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΦ, Μαρία Μανιδάκη,  τον αντιπρόεδρο Κώστα Βαλεργάκη, τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου και συνάδελφο, Πάνο Σαμαρά και την αρχιτέκτονα, Αρτεμις Παππά..

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του ΠΣΑΤ, η διοίκηση του οποίου έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα από τα συνεχή και σοβαρά κρούσματα βίας κατά των δημοσιογράφων στο φαληρικό στάδιο. Τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων που πηγαίνουν να εργαστούν στο ΣΕΦ και πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ετσι, ο ΠΣΑΤ ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τη διοίκηση του σταδίου, προκειμένου να θέσει επιτακτικά το όλο ζήτημα και να ζητήσει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, έτσι ώστε με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ, οι συνάδελφοι να μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια και η ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης να γίνεται απρόσκοπτα.

Τόσο η πρόεδρος κυρία Μανιδάκη, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Βαλεργάκης, κατανόησαν πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να περιφρουρήσουν τον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων και να εξασφαλίσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Ακολούθησε αυτοψία στον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων και συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως π.χ να ενισχυθεί με διαχωριστικά, αλλά και να τοποθετηθούν νέα δημοσιογραφικά μπούθ. Θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις με τη ΓΓΑ, στην οποία ανήκει το στάδιο και θα ληφθούν γρήγορα οι όποιες αποφάσεις.

Οι κυρία Μανιδάκη και ο κ. Βαλεργάκης, που βρίσκονται στο «τιμόνι» του ΣΕΦ από τον περασμένο Ιανουάριο, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, ότι σκοπεύουν εκτός από τα θέματα ασφάλειας, να αναδείξουν και να προβάλουν τον αθλητικό και κοινωνικό χαρακτήρα του Σταδίου και για αυτό σχεδιάζουν μια σειρά ενεργειών από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στις πρωτοβουλίες αυτές, ο ΠΣΑΤ θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Σταδίου, το οποίο φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια την σημαντικότερη εκδήλωση του ΠΣΑΤ, δηλαδή τη Γιορτή των κορυφαίων, αθλητών, αθλητριών, προπονητών και ομάδων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΤ

About admin

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …