Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Slider / Με επιτυχία έγιναν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Με επιτυχία έγιναν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2018 στη Λάρισα τα επιμορφωτικά σεμινάρια από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  για τους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ, αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και ήδη 20 επαγγελματίες δημοσιογράφοι τα παρακολούθησαν συνολικά.

Είχαν ως κύριο θέμα τη δημοσιογραφία δεδομένων και δίδαξαν σε αυτά οι καθηγητές του Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανδρέας Βέγλης και Χάραλαμπος Μπράτσας, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα είχαν υβριδική μορφή. Ξεκίνησαν με δύο ώρες δια ζώσης θεωρητική εισαγωγή στη Λάρισα και συνεχίστηκαν με 10 ώρες διαδικτυακές παρακολουθήσεις εξ αποστάσεως, on demand (δηλαδή μπορούσαν οι εκπαιδευόμενοι να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό όποτε έχουν διαθεσιμότητα).

Το μάθημα είχε αναπτυχθεί σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (moodle) και περιλάμβανε βίντεο διαλέξεων αλλά και επιδείξεων εργαλείων. Οι τελευταίες 8 ώρες διεξήχθησαν σε εργαστήριο υπολογιστών στη Λάρισα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι για την παροχή βεβαιώσεων παρακολούθησης έπρεπε υποχρεωτικά να συμμετάσχουν οι εκπαιδευόμενοι στο εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τέλος όλοι οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που παρακολούθησαν, αλλά και για το γεγονός ότι μπορούσαν να παρακολουθήσου οποιαδήποτε στιγμή το διδαχθέν μάθημα.

Από όλους τους φορείς, τονίστηκε ότι η συνεργασία για δια βίου μάθηση των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, θα συνεχιστεί στο μέλλον και από τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο θα υπάρχουν νέες ανακοινώσεις επί του θέματος.

 

 

About Evdokia Lamprou

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …