Πέμπτη , 23 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ως άμεση αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό των εργαζομένων δημοσιογράφων στα δημόσια Μέσα, με την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί και ακυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ (από τις 6.00 πμ της Τετάρτης 19/10/2011 έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011).

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ τονίζονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, αξιώνει να αποσυρθεί το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, και διακηρύσσει τη μαχητική βούλησή του να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα Μέσα.
Αξιώνει:

Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από ιδιωτικά ή δημόσια ΜΜΕ.

Την αποκατάσταση των μισθών, όπως εγγυώνται οι Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου.

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Τη διαφύλαξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Την υπεράσπιση όλων των δημοσίων Μέσων, από τις υπονομευτικές, τις ταπεινωτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που κατά εντολή της Τρόικας και του ΔΝΤ, στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των Μέσων και δημοσιοϋπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων.

Την κατάργηση του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία.

ΟΧΙ στη ΔΕΚΟποίηση των δημόσιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ΟΧΙ στην κατάργηση των ΣΣΕ στα Μέσα αυτά. Ελεύθερος δημοσιογράφος, είναι ο δημοσιογράφος με άθικτη την αξιοπρέπειά του και ασφαλή την εργασία του.

Η σημερινή μαζική, μαχητική και ογκώδης συγκέντρωση και πορεία –πρωτοφανής στις κινητοποιήσεις στον Τύπο- είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, την τρόικα και την κυβέρνηση. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ξεκίνησε αποφασιστικά το μεγάλο αγώνα του και τη μεγάλη πορεία του. Στο τέρμα περιμένει μόνο η νίκη.»

About

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …