Οι αποφάσεις του Δ.Σ του ΠΣΑΤ κατά την 3η του συνεδρίαση (27/5/15)

Οι αποφάσεις του Δ.Σ του ΠΣΑΤ κατά την 3η του συνεδρίαση (27/5/15)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το τετραήμερο 1-4 Οκτωβρίου το ερχόμενο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, το 2ο Θερινό Σχολείο των Αθλητικών Συντακτών, όπως αποφάσισε σήμερα (27/5) το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ.

Με το πρόγραμμα, τη θεματολογία και τις επί μέρους διαδικασίες της εκδήλωσης, θα ασχοληθεί η επιτροπή της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του Συνδέσμου, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου σχετικά με την Δεοντολογία και τον Δημοσιογραφικό λόγο στα ΜΜΕ, αποφάσισε την ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ του κώδικα Αρχών Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας όπως ισχύει από το 1998, ενώ θα υπάρξει και δημόσια συνολική τοποθέτηση του στη βάση πάντοτε της αποφασιστικότητας και βούλησης του να συμβάλει στην αντιμετώπιση της όποιας παραβατικότητας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε και υλοποίησε ο ΠΣΑΤ στο διάστημα από 1η Απριλίου (προηγούμενη συνεδρίαση Δ.Σ) έως σήμερα (27/5), όπως επίσης και σχετικών ανακοινώσεων που εκδόθηκαν για όλες τις δράσεις.

Ανάμεσα στα άλλα ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι μετά από πρόταση του Συνδέσμου προς τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι τρόποι και οι διαδικασίες για την δυνατότητα απασχόλησης ανέργων συναδέλφων σε δημόσια ΜΜΕ.

Σύμφωνα με άλλες αποφάσεις του Δ.Σ του Συνδέσμου εγκρίθηκε:

*Η αναδιάρθρωση του πίνακα των ΜΜΕ για τις αποστολές του ΠΣΑΤ

*Η συμπλήρωση των Περιφερειακών Επιτροπών, με αναπληρωματικά μέλη σε ότι αφορά την Επιτροπή Θεσσαλίας – Ηπείρου (Κώστας Μπετχαβές, Λάρισα και Φώτης Γαλούσης, Βόλος), όπου Σύνδεσμος στα Γιάννενα ορίστηκε ο Μιχάλης Μερτζιανίδης, όπως επίσης και οι Σταύρος Ζορμπαλάς στην Τρίπολη (Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου), Γιώργος Αθανασίου στη Ρόδο (Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης – Αιγαίου).

Στη συνεδρίαση παρέστη και ανέλυσε σχετική χορηγική του πρόταση ο Δημήτρης Φαραντούρης εκ μέρους της Farantouris Financial Andvisors, επί της οποίας και θα αποφασίσει το Δ.Σ του ΠΣΑΤ.

Μετά από αίτημα του, στο Δ.Σ προσήλθε και ο συνάδελφος Γιώργος Κογκαλίδης ο οποίος και ενημέρωσε για ζητήματα που άπτονται της ορθής λειτουργίας του δημοσιογραφικού μας επαγγέλματος.

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…