Home / Ανακοινώσεις / Οι Μαγυάροι έγραφαν…οι Έλληνες τα έχαναν!

Οι Μαγυάροι έγραφαν…οι Έλληνες τα έχαναν!

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοια εμφάνιση και είναι κρίμα…”, η ατάκα του Κώστα Τσαλκάνη, που ήταν και πάλι πολύ καλός.

 “Δεν πήγαμε καλά επιθετικά, κι όταν χάνεις την ψυχραιμία σου σε τέτοια παιχνίδια ..τγο παιχνίδι χάνεταιτόνισε ο Σάκης Κεχαγιάς.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3-9 (1-2, 1-1, 1-2, 0-4).

Άλλο τα φιλικά λοιπόν κι άλλο τα επίσημα παιχνίδια, όπου η Ουγγαρία, με παίκτες που μαθαίνουν το πόλο….από την κούνια τους, έμαθαν από τις ήττες τους σε Λαμία και Βουδαπέστη από την Εθνική μας και είχαν διαμορφώσει  την άποψή τους για την ομάδα μας. Έκαναν το παιχνίδι τους και με ψύχραιμο τρόπο, πήραν μια εύκολη νίκη με 9-3.

Δυστυχώς, οι παίκτες μας πέταξαν στα σκουπίδια πολλές επιθετικές προσπάθειες, δεν εκμεταλλεύτηκαν διόλου τον παίκτη παραπάνω κι έτσι επήλθε ο εκνευρισμός από το 3ο οκτάλεπτο και μετά. Βγήκαν με φάουλ και οι δυο βασικοί αμυντικοί μας (Δελάκας και Ποντικέας) κι όσο και να προσπαθούσε με την ηρεμία του ο Χρήστος Αφρουδάκης και με την ψυχραιμία του και τις πολλές αποκρούσεις, ο σταθερός Κώστας Τσαλκλανης, οι Ούγγροι του Μπένεντεκ ξέφυγαν στο σκορ και στην πορεία έβαζαν μόνο αυτοί γκολ (4-0 το τελευταίο οκτάλεπτο). Στο τέλος άνοιξε η ψαλίδα και αγγίξαμε μια διαφορά 6 γκολ (9-3).

Ο Σάκης Κεχαγιάς προσπάθησε με τις συχνές αλλαγές να αναστρέψει τη ροή του αγώνα, αλλά φευ… η αστοχία μπροστά και η μη εκμετάλλευση του παίκτη παραπάνω, επέφερε το ……μοιραίο, ήτοι την ήττα και τον αποκλεισμό απο τα ημιτελικά, οδηγώντας μας στις θέσεις από 5 έως 8.  “Δεν πήγαμε καθόλου καλά επιθετικά, εκνευριστήκαμε, άρχισαν τα λάθη, κι οταν χάνεις την ψυχραιμία σου, χάνεις το παιχνίδι, χάνεις τα πάντα…Όσο ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, αμυντικά λειτουργήσαμε σωστά, αλλά μετά… τίποτα”, ήταν η ατάκα για την εικόνα του παιχνιδιού από τον προπονητή Σάκη Κεχαγιά, που όμως ατενίζει με αισιοδοξία και ψυχραιμία τη συνέχεια. Πράττει σωστά, γιατί έχει μια ομάδα που αποπνέει σιγουριά για κάτι καλό στο μέλλον…

Η ατάκα που έγραψε πάντως ήταν αυτή του Κώστα Τσαλκάνη, που είπε μεταξύ άλλων: “Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες εμφανίσεις σαν την σημερινή και ειναι κρίμα. Ο βασικός μας στόχος πάντως επετεύχθη, που ήταν η οκτάδα και μπορούμε σίγουρα να πάμε για την καλύτερη θέση σε αυτήν”, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Αφρουδάκης,  αναφερόμενος στην γενική παρουσία της ομάδας μέχρι τώρα, είπε “Δεν λειτούργησε σωστά η ομάδα σήμερα επιθετικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά και στην άμυνα. Κι όταν δεν παίζεις καλά, χάνεις. Έλειψε η  συνοχή, η ψύχραιμη αντιμετώπιση του αντιπάλου, αλλά το μέλλον, να ξέρετε, ανήκει σ’ αυτήν την ομάδα. Κοιτάμε μπροστά…..”

Οι Ούγγροι είχαν για υπέρτερους τους Χοσνιασκι, Ντενες Βαργκα, Μπεντο, Ανταμ Ντεκερ και τον πολύ καλό τερματοφύλακα Ναγκι.

Διαιτητές ήταν οι Γκολκανιν (Σερβία), Μπεντερ (Γερμανία).

ΕΛΛΑΔΑ (Κεχαγιας): Τσαλκανης, Μυλωνακης 1, Φουντουλης 1, Αφρουδακης, Δελακας, Μουρικης, Βλαχοπουλος 1, Κολομβος, Γουνας, Ποντικεας, Γουβης, Γεννηδουνιας.

Ουγγαρία (Μπενεντεκ):Ναγκι, Γκορναγκι, Μανταρας 1, Σιβος, Ντανιελ Βαργκα, Ντενες Βαργκα 2, Χαραι, Μπεντο 2, Βαμος 1, Χοσιασκι 2, Ντεκερ 1,Μπατορι.

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …