ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που αντιδρούν στις επιχειρούμενες μαζικές απολύσεις με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και στην προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας.

Η ελευθεροτυπία και η ενημέρωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπαχθούν σε καθεστώς λειτουργίας ΔΕΚΟ και είναι σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ η Κυβέρνηση κόπτεται για τον περιορισμό του κράτους, έσπευσε να καταργήσει σχετικές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ είχαν εξαιρεθεί από την υπαγωγή τους στις ΔΕΚΟ και λειτουργούσαν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Την ίδια στιγμή που όλοι μιλάνε για λιγότερο κράτος, η Κυβέρνηση αποφάσισε να …κρατικοποιήσει δύο δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

Μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, καλεί τους συναδέλφους που έχουν εκλεγεί στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να συγκροτηθούν άμεσα σε Σώμα, γιατί ο κλάδος βρίσκεται υπό διωγμό και κάθε ημέρα που περνάει όλο και περισσότεροι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εκβιασμούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με εξευτελιστικούς μισθούς.

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…