Home / Ειδήσεις / “ΟΧΙ” ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΣΤΗΝ ΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

“ΟΧΙ” ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΣΤΗΝ ΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην «καινοτομία» της συνδρομητικής τηλεόρασης για τριπλό σχολιασμό («πράσινο», «ερυθρόλευκο» και «κανονικό») του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που θα γίνει την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ, απέστειλε επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της NOVA, κ. Πάνο Παπαδόπουλο, ενώ ενημέρωσε το Δ.Σ, αλλά και το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ κατέληξε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των μελών του ότι, οι επαγγελματίες αθλητικοί δημοσιογράφοι μεταδίδουν όλους τους αγώνες με αντικειμενικότητα και σεβόμενοι τη δεοντολογία, αρνούμενοι κατηγορηματικά να φορέσουν τον μανδύα του «πράσινου», του «κόκκινου»,  του «κίτρινου», του «μαύρου» κλπ σχολιαστή.

Αναλυτικά, η επιστολή που απέστειλε ο ΠΣΑΤ, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, στον κ. Πάνο Παπαδόπουλο:

«Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, είμαι υποχρεωμένος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των μελών του, για την «μεγάλη καινοτομία της NOVA», όπως αναφέρετε σε σχετική ανακοίνωσή σας, και η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση, αν όχι καταστρατήγηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με την επιβαλλόμενη ευθύνη όλων μας, να συμβάλλουμε στη διατήρηση κλίματος ηρεμίας μεταξύ των φιλάθλων και ομαλής διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα, μας απασχόλησε, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, η «προσωποποιημένη δυνατότητα» παρακολούθησης του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, με επιλογή από τρεις σχολιασμούς, ενός «πράσινου», ενός «ερυθρόλευκου» και της NOVA.

Θεωρούμε, πέραν των αναφερομένων, ότι η «καινοτομία» αυτή δημιουργεί σοβαρό προηγούμενο υψηλού ρίσκου και επικινδυνότητας, καθώς ουδείς θα μπορεί εφεξής να αρνηθεί στο φίλαθλο κόσμο των άλλων 14 ομάδων της Super League, τη δυνατότητα να έχουν έναν «δικό» τους σχολιαστή, στους αγώνες του πρωταθλήματος που, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται στην τελική και πιο κρίσιμη φάση του. Δεν είμαστε εναντίον των νέων ιδεών και καινοτομιών, όσον αφορά την παραγωγή και τη μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων, αλλά η συγκεκριμένη επιλογή της εταιρίας σας, φοβούμαστε ότι θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και, μάλιστα, σε μια περίοδο ευρύτερων κοινωνικών εντάσεων.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, εκτός από τη διαμαρτυρία του προς την εταιρία σας για την απόφασή της αυτή, είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και να προσφύγει και στο Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, σχετικά και με τη συμπεριφορά των δύο δημοσιογράφων-μελών της Ένωσης, που αποδέχθηκαν το ρόλο του «εκπροσώπου» και «εκφραστή» των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων» συνδρομητών της NOVA.

Ειλικρινά, λυπούμαστε για τη δημοσιοποίηση των αντιρρήσεών μας, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να περιφρουρήσουμε, όπως και το καταστατικό μας επιτάσσει, τις αρχές και τις αξίες της αντικειμενικής και ανεπηρέαστης πληροφόρησης της κοινής γνώμης, θέση την οποία γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου, όταν συνεργάτης σας έπεσε θύμα προπηλακισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, προ ολίγων μηνών.

Ευχόμαστε να επανεκτιμήσετε την επιλογή σας και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε σε αυτή την υπόθεση».

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …