Home / Ανακοινώσεις / Ο Γιώργος Μορφέσης σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης!

Ο Γιώργος Μορφέσης σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης!

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

O Γιώργος Μορφέσης σε συνέντευξη εφόλης της ύλης :

Η ομάδα γυναικών έχει άριστο παρελθόν, καλό παρόν και θέλω να πιστεύω εξαίσιο μέλλον. Κάναμε ένα μικρό θαύμα εδώ στην Βαρκελώνη, με νέα ομάδα, αλλά και με 8 με 9 παίκτριες έτοιμες να ανταπεξέλθουν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η 6η θέση είναι υποθήκη για το αύριο“.

Ο Γιώργος Μορφέσης, λίγο πριν αναχωρήσει με την ομάδα από την Βαρκελώνη, άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε εφ’ όλης της ύλης για …το “μικρό θαύμα” , που κατάφερε με την ανανεωμένη, κατά 6/13 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2011, και δεν κρύφτηκε πίσω από την προ διετίας επιτυχία η ακόμη και τα δυο ασημένια των τελευταίων ευρωπαϊκών. Η Ελλάδα μπορεί να παρέδωσε τα σκήπτρα στη νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, που έπαιξε στην έδρα της και ήρθε με φόρα από το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμείς, όμως, χάσαμε την 5η θέση από την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ στα πέναλτις.

Ιδού τι μας είπε λοιπόν ο Γιώργος Μορφέσης, που τις 6 νέες κοπέλες της Εθνικής,  ήτοι τις Χρυσή και Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου,     Χριστίνα Κότσια και Άλκηστη Μπενέκου θα τις έχει και στη συνέχεια, σε 15 μέρες, μαζί του στο Παγκόσμιο νέων στο Βόλο:

” Η νέα ομάδα που παρουσιάσαμε με 6 στις 13 νέες παίκτριες, έναντι αυτής που είχαμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, πιστεύω ότι είχε πολύ καλή παρουσία στην Βαρκελώνη και η 6η θέση αποτελεί υποθήκη για ένα καλύτερο αύριο. Θεωρώ ότι πετύχαμε ένα μικρό θαύμα κι αυτό είναι αποτέλεσμα δύσκολης και σκληρής δουλειάς και με πολλά προβλήματα στις συνθήκες προετοιμασίας. Μιας δουλειάς που έρχεται από μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, αλλά κι αυτών καθ ‘ αυτών των σωματείων, των προπονητών τους και των γονιών των κοριτσιών, που κάνουν τα αδύνατα – δυνατά για να έρθει και η επιτυχία στην Εθνική ομάδα”.

” Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, μια μάχη τελείωσε και ήταν άκρως εποικοδομητική για μας. Νομίζω ότι βγήκαμε από αυτή την διοργάνωση της Βαρκελώνης, γεμάτοι αυτοπεποίθηση κι εμπειρίες, που πρέπει να τις αξιολογήσουμε και να τις εφαρμόσουμε για την επόμενη μέρα της Εθνικής. Είναι μια ομάδα με άριστο παρελθόν, με καλό παρόν και θέλω να πιστεύω πως θα έχει εξαίσιο μέλλον. Αξίζει να αναφέρω εδώ, ότι εμείς στην Εθνική ζητάμε πάντα το κάτι παραπάνω. Αναγνωρίζουμε τις όποιες δυσκολίες που υπάρχουν, σε προσωπικό και σωματειακό επίπεδο, στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά όταν καλούμαστε να πρωταγωνιστήσουμε σε Παγκόσμιο επίπεδο, δεν πρέπει να αναζητάς της παραμικρή δικαιολογία”, συνέχισε ο εθνικός προπονητής, ο οποίος είπε ακόμη:

“Ήρθαμε εδώ λοιπόν με μια νέα ομάδα, κάναμε καλή προσπάθεια, πήραμε την τιμητική 6η θέση, δίνοντας στα ίσα την μάχη μας με την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ και χάσαμε την 5η θέση στις λεπτομέρειες και δη στα πέναλτις. Θεωρώ ότι η ομάδα πέτυχε τον στόχο της, παίξαμε με 8-9 ετοιμοπόλεμες παίκτριες, αφού πέρα από την βασική επτάδα, ήρθαν και δυο ακόμη λύσεις από τον πάγκο, που έδωσαν πολλές ανάσες, χωρίς όμως να πούμε πως και οι άλλες  4 παίκτριες δεν έχουν την ικανότητα και δυναμική να προσφέρουν στο μέλλον.Πήραν τις εμπειρίες και σίγουρα θα βελτιωθούν και θα αποτελέσουν αναπόσπαστα κομμάτια της νέας Εθνικής ομάδας που χτίζουμε, γι αυτό επελέγησαν άλλωστε και ήρθαν εδώ. Αυτό άλλωστε είναι το τίμημα της ανανέωσης, την οποία θα συνεχίσουμε και θα την στηρίξουμε με τα νέα παιδιά, που προέρχονται κι από τον δικό τους τίτλο, το Παγκόσμιο νεανίδων. Ήταν μια απόφαση σημαντική, που πήραμε με την Ομοσπονδία, μετά το προολυμπιακό της Ιμπέρια και άρχισε να αποδίδει καρπούς με την εν γένει παρουσία μας εδώ στην Βαρκελώνη”.

Ακολούθως, ο Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε και στην συμπαράσταση των παλαιότερων αθλητριών, αυτών που έφυγαν από την εθνική ομάδα, λέγοντας: “Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις παλιές, στα κορίτσια που έφυγαν από την εθνική ομάδα, τα κορίτσια που χαρήκαμε υπέροχες στιγμές επιτυχίας, την περασμένη τετραετία, αλλά είναι κοντά μας και μας στηρίζουν σε κάθε βήμα, όπως η αρχηγός Κική Λιόση που βρέθηκε εδώ, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αγγελική Γερόλυμου, η Κοζομπόλη, η Καραγιάννη, η Μωραϊτίδου κ.α., ενώ ακόμη και η πρώτη μεγάλη αρχηγός της Εθνικής μας, Εύη Βαραμέντη ήταν εδώ. Εύχομαι και πιστεύω πως οι μικρότερες διδάχθηκαν από το πάθος και την διάθεση των παλαιότερων αθλητριών και θα συνεχίσουν να είναι τα ινδάλματά τους, χτίζοντας έτσι το μέλλον τους, με δουλειά και συνέπεια για την δική τους επιτυχία”.

“Έχω, όμως, και μια πικρία να εκφράσω, για τα νέα παιδιά που αν και βοηθήθηκαν μέσω της Εθνικής, αρνήθηκαν να μπουν στην διαδικασία προετοιμασίας, επιλέγοντας άλλους δρόμους κι όχι τους δύσκολους και απαιτητικούς που έχει η ομάδα αυτή. Αισθανόμαστε όλοι προδομένοι κι από την στάση δυο αθλητριών μας, που τράβηξαν για άλλες πολιτείες. Το δυστύχημα είναι ακόμη, πως επειδή είμαστε μικρή χώρα κι έχουμε τα μύρια όσα προβλήματα, με τα οικονομικά, με τα κολυμβητήρια, δεν έχουμε την μεγάλη παραγωγή ταλέντων κι αν γίνεται κάτι, γίνεται από ορισμένα σωματεία, μερικούς “τρελούς” με το πόλο ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες και αναζητούν …σταγόνες στον ωκεανό. Πιστεύω όμως ότι τα λίγα αυτά παιδιά, που έρχονται από πίσω κι αποτελούν την εγγύηση για το μέλλον, έχουν ιδιαίτερο ταλέντο και με σκληρή δουλειά, βάζοντας τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, θα μπορέσουν σίγουρα να πρωταγωνιστήσουν.”

Τέλος, ο Γιώργος Μορφέσης είπε: “Εμείς από την πλευρά μας, όλοι μαζί, αθλήτριες, προπονητές, Ομοσπονδία, υγειονομική υπηρεσία, θα συνεχίσουμε την δουλειά μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, γιατί οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά, οφείλουμε στον κόσμο που μας αγαπά, να πετύχουμε. Είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά κι όταν ο Έλληνας δουλεύει ομαδικά πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό. Με την ευκαιρία οφείλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην εθνική ομάδα Στέφανο Λέανδρο και Έφη Βούλγαρη, τον Βαγγέλη Πάτρα, τον Γιώργο Χριστοφοράκο και τον γιατρό Κυριάκο Νανούση. Ακόμη ευχαριστούμε πολύ την Αγγελική Γερόλυμου, για την προσφορά χώρου προετοιμασίας στο γυμναστήριο που δουλεύει, το white box, αλλά και τον κ. Καραγιάννη για την προσφορά του, ώστε να κάνουμε κοινή προετοιμασία με την Ισπανία, καθώς και τον κ. Ζερβακάκη που μας έφερε σε επαφή μαζί του”.

About

Check Also

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς …