Ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε τους Κορυφαίους της Χρονιάς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε τους Κορυφαίους της Χρονιάς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Η πανδημία δεν επέτρεψε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου να διοργανώσει τη μεγαλειώδη τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2020. Όμως η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αρίστων του Ελληνικού Αθλητισμού, η οποία πρωτοέγινε το 1954, πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά δεν είχαμε πλήρη αθλητική δράση ούτε στα ατομικά, ούτε στα ομαδικά αθλήματα.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θέλοντας να τιμήσει όσο καλύτερα γινόταν, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, τους κορυφαίους,  παρακάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Συνδέσμου και να ανακοινωθούν  παρουσία της οι πρώτοι των πρώτων, όπως γινόταν τα τελευταία 25 χρόνια στην επίσημη εκδήλωση. Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τον α΄αντιπρόεδρο Φώντα Χήτα, τον γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και τον έφορο Μάνο Σταραμόπουλο, έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν την Πρόεδρο για την ιστορία του μεγαλύτερου θεσμού του ελληνικού αθλητισμού, που συμπληρώνει 67 χρόνια,  για το έργο και την προσφορά των αθλητικών συντακτών στον αθλητισμό, καθώς και τις δυσκολίες του κλάδου μας την περίοδο της πανδημίας. Έγινε επίσης αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στις δύσκολες συνθήκες που θα συναντήσουν εκεί οι απεσταλμένοι από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη  συνέχεια άνοιξαν οι φάκελλοι με τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών.

Τον τίτλο λοιπόν  για το 2020,  κέρδισαν οι εξής:

 

Κορυφαίος Αθλητής 2020:          Γιάννης Αντετοκούμπο/μπάσκετ

Κορυφαία Αθλήτρια 2020:          Μαρία Σάκκαρη/τένις

Κορυφαία Ομάδα 2020:              Εθνική Νέων Υδατοσφαίρισης

Κορυφαίος Προπονητής 2020:   Αλέξανδρος Νικολόπουλος/κολύμβηση

Κορυφαίος Αθλητής με Αναπηρία 2020:    Στέλιος Μαλακόπουλος/στίβος

Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία 2020:   Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Μάριος Χατζηκυριάκος & Γιώργος Μούχθης)

 

Ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε τους Κορυφαίους της Χρονιάς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε τους Κορυφαίους της Χρονιάς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από την υποδοχή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ομάδας μας που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Πρόεδρος, απευθυνόμενη προς τα μέλη της αποστολής ανέφερε: «Με χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στο προεδρικό μέγαρο ενόψει της αναχώρησής σας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Είναι μεγάλη τιμή για σας να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση που επιδιώκει να εξάρει το υγιές αθλητικό πνεύμα, όπως εκφράστηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και όπως μετουσιώθηκε στη σύγχρονη εποχή. Και ταυτόχρονα είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που «η αλκή τους αψηφά τους κόπους», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον Πρώτο από τους Ολυμπιόνικους ύμνους του ο Πίνδαρος, ο μεγάλος αρχαίος λυρικός.

Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός επιζητεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής βασισμένο στην χαρά που βρίσκεται στην προσπάθεια, στην παιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και στον σεβασμό σε οικουμενικές ηθικές αρχές», ήταν τα λόγια του εμπνευστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερτέν. Εσείς, οι αθλητές μας, είστε η ενσάρκωση αυτών των αξιών, της αριστείας, του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας και της συνεργασίας. Ο μόχθος που καταβάλλετε, η ευγενής άμιλλα που αναπτύσσετε και το υψηλό σας φρόνημα μου δίνουν τη βεβαιότητα ότι θα διακριθείτε και σ’ αυτούς τους αγώνες.

Γνωρίζω ότι η περίοδος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον αθλητισμό και για τον καθένα από σας, με σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε τεχνικό, αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. Με τις πρόσφατες επιδόσεις σας, ωστόσο, αποδείξατε ότι δεν πτοείστε από τις αντιξοότητες. Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και η αφοσίωσή σας στον στόχο σας θα σας κατευθύνουν στη διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία».

Περισσότερα άρθρα